1 Eylül 2014 Pazartesi

Havadan Sudan

Bugünlerde nasıl olduğumu sorarsınız  pek keyfim yok şu sıralar :( Ama inanıyorum ki her şey güzel olacak.

Şimdi biraz geçmişe gidicem. Bu yazıyı aslında çok önceleri yazacaktım ama fırsat bulamadım. Mayıs ayı ortalarında kuzenim Meltem İstanbul’a gelmişti. Sahip olduğumuz kısıtlı zamanı Kuzguncuk, Beyoğlu ve Kanyon’da geçirmiştik. Kuzguncuk izlenimlerimden http://yasamizi.blogspot.com.tr/2014/06/kuzguncuk.html yazımda bahsetmiştim. Şimdi de Beyoğlu’nda bakalım neler yapmışız onu anlatalım.

Hatırladığım kadarıyla sıcakların başladığı ilk  günlerdi. Kuzenim ufak tefek alışveriş yapmak istiyordu. Hem bişiler yer içeriz hem de dolaşırız diyerek Beyoğlu’na gittik. İstiklal’de biraz dolaştıktan sonra ise acıktığımızı farkettik. Benim aklıma içli köftesi ile ünlü Sabırtaşı isimli restoran geldi. Daha önce internette duyduğum ama yerini bilmediğim restoranı bir aşağı bir yukarı yürüyerek bulduk. Bulduk bulmasına da bizi neyin beklediğinizi henüz bilmiyorduk. Restoran İstiklal’deki bir binanın en üst katındaydı ve asansör yoktu. Güle oynaya çıktığımız 1-2 merdiven sonrası offf-puff sesleri yükselmeye başladı bizden. En sonunda restorana vardık. Otantik bir şekilde dizayn edilmiş restoran kuş bakışı İstiklal’i görüyor.
Hemen içli köfte siparişimizi verdik. Ben içli köftenin yanında daha önce yemediğim horhor kebabını tercih ederken Meltem mantı söyledi. İçli köftesi çok lezzetliydi. Yemeğimizi yiyip, sohbetimizi ettikten sonra restorandan ayrıldık. Aşağıya indiğimiz zaman kapının önünde bir el arabası beklediğini ve yukarda pişen içli köftelerin burada satıldığını gördük. Sanırım bundan sonra yukarı çıkmak yerine bu el arabasını tercih edicem J

12 yorum:

  1. Postunuzun sonunda gülümsettiniz. Nasıl el arabası derken sokak tezgahı herhalde. Çünkü el arabası deyince kum, çakıl , çimento falan taşınan alet geliyor aklıma. Ben de öyle bir yerde yemiştim ama içkiliydi galiba aynı yr mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))Evet evet sokak tezgahı.Valla burası Galatasaray Lisesini geçip Odakule'ye doğru giderken sağda kalıyor.

      Sil
  2. selam, içli köfte benim yediğim bir yemek değildir, bulgur ağır geliyor bana
    ama içini severek yerim annem yaptıkça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, evet bulgur özellikle mide rahatsızlıkları olanlar için rahatsız edici olabiliyor:(

      Sil
  3. Ne kadar güzelmiş.
    Sıkıntıların çabucak geçsin canım ...
    Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  4. horhor kebabı çok güzel duruyor içinde soya filizi de mi var benzettim mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet soya filizi vardı:) Doğru görmüşsün...

      Sil
  5. Ben Beyoğlı kısmında değilim de neden keyfin yok.
    Hemen keyif yapalım sana...Hemen en acilindennnn!

    YanıtlaSil