26 Aralık 2014 Cuma

Soğuk Algınlığı ve Bir Film

Şu sıralar ufak bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Artık şunu iyice anladım. Hastalıklar çoğunlukla sinir sitemi ile ilgili. Duygusal açıdan ne kadar huzurlu ve mutlu iseniz hastalıklara karşı direnciniz de o kadar fazla oluyor. Sıkı giyinip üşütmemek, bol bol C vitamini almak..vs hastalığı tabi ki engelliyor ama asıl önemli olan sinir sistemi. Son bir kaç aydır özellikle son 3-4 haftadır biraz daha gergin ve olaylar karşısında biraz daha kırılganım. Bunun sonucu da bana boğaz ağrısı ve halsizlik olarak geldi. Artık yapacak bişi yok. Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın ama ha ha ha ha ha J

Bu arada yeni bir film seyrettim. Türkçeye Aşk Tarifi  (böyle 2 tane film var, birinde Catherine Zeta Jones oynuyor, bu değil) ismi ile çevrilmiş olan The Hundred Foot Journey. Filmin başrol oyuncuları Hellen Mirren, Om Puri ve Manish Dayal. Filmde, Hindistan’da ünlü bir restoran işleten bir ailenin çeşitli sebeplerden ötürü Avrupa’ya göç etmesi ve bazı tesadüfler sonucu Fransa’nın bir köyüne yerleşmesi anlatılıyor. Burada hint yemeklerini Avrupalı halka sevdirmeye çalışan ailenin dişli bir rakibi vardır. Eğer keyifli 1-2 saat geçireyim, kafam dağılsın derseniz bir de yemek yemeyi ya da yapmayı seven biriyseniz bu filmi kesinlikle öneririm.

Benden bu kadar. Hadi iyi seyirler...

11 yorum:

  1. Geçmiş olsun Gamze'ciğim..
    Öyle tabi..
    Dikkat et kendine.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun tüm hastalıkların sebebi strestir...sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar :) Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Bu filmi izlesem acıkırım sanki yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, evet biraz acıkma oluyor :)

      Sil
  4. Geçmış olsun. Eşimde 5 gündür grip ve aşırı halsiz. Niye düzelmedim hala diye söyleniyor, şimdi anladım ben nedenini. İş yerinde yaşadığı birtakım sıkıntı veren olaylar olsa gerek.
    Filmin Başrol oyuncusunun bir filmini izlemiştim, orda da yemek yapıyordu. Ben en iyisi yemek yemeyi seven biri olarak izliyim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşinize çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşir. Film güzel, tavsiye ederim :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun canım. Filmi de boş bir vaktim de izleyeyim. Merak ettim. Öneri için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Tamam geliyorum blogunuzu ziyarete :)

    YanıtlaSil