9 Aralık 2014 Salı

Yeni Yıl Hazırlıkları ve Mrs.Dalloway

Aralık ayı...Yılbaşı hazırlıklarının tavan yaptığı bu ayı seviyorum. Caddeler, sokaklar şimdiden ışıl ışıl oldu. Dev çam ağaçları rengarenk toplarla süslendi. Mağazalarda hem promosyonlar hem de ürün çeşitliliği arttı. Herkes de tatlı bir telaş var. Kimi yılbaşında kuracağı sofranın detayları ile uğraşıyor, kimi sevdiklerine ufak tefek bir şeyler alma derdinde kimi de 2014 yılında gerçekleştiremediği istekleri için 2015 yılına planlar yapıyor. Ben de hafta sonu yakınlarıma çam sakızı çoban armağını bir şeyler aldım. Hediye vermek için  illa ki özel bir gün (yılbaşı, sevgililer günü, anneler/babalar günü..vs) olmasını beklememe taraftarı olsam da böyle günler de hediyeleşme için vesile oluyor. Ayrıca hafta sonu evdeki çam ağacını kurdum. Kırmızı ve dore süslerle donanan çam ağacı bir aylığına salondaki yerini aldı.
Aralık ayına ait bir diğer sevdiğim şey ise kuşkusuz salep. Havaların soğumaya başlaması ile sahlep de eve girmeye başladı. Geçenlerde  sahlebim, çikolatalı bisküvilerim ve Mrs.Dalloway ile keyifli bir akşam geçirdim. Mrs.Dalloway, Virginia Woolf tarafından yazılmış bir kitap. Bana bir yakınım tarafından hediye edildi. Konu 1.Dünya Savaşı sonrası Londra’da geçiyor. Kitapta olaylar silsilesi, düğümler, çözümler..vs yok. Roman bilinç akışı tekniği ile yazılmış. Kişilerin bir gün boyunca yaşadıkları ve düşünceleri bize yansıtılıyor. Kitabı zaman zaman Londra sokaklarında gezerek zaman zaman da İngiliz kültürüne şahitlik ederek zevkle okudum.

10 yorum:

  1. Gamzeee o kupaya bayıldım nereden aldın?? :)))
    Bir de o bisküviler en sevdiğim, ithal bir ürün değil mi? :)
    Yalnız kimsenin ilgilenmeyeceği şeylerle ilgilendim ya kendime güldüm şu an...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))Yasemincim kupayı Beşiktaş'ta Köyiçi Pasajı'nın yanında bir züccaciye var.Oradan almıştım.Bisküviler evet ithal, Portekiz seyahatimde almıştım.Dün bitirdim ve niye bir kutu aldım diye de hayıflandım :)

      Sil
  2. Bunlar tatlı heyecanlar.
    Yeni yıl güzellikler getirsin Gamze'cim sana ve sevdiklerine :)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bişey,alışveriş yapmak,güzel caddeleri ve dükkanları dolaşmak,zevkle kitap okumak!
    güzel şeyleri hep yaşa gamze
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben de alakasız bir şey soracağım:) Hazır sahlep mi kullanıyorsunuz yoksa aktardan gerçek sahlep mi alıyorsunuz? Konuyla kel alaka kaldı biraz ama:)) Ve evet, Yasemin haklı, kupa süper! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyzacım marketlerde satılan hazır sahleplerden alıyorum.Sanırım aktardan alsam daha doğal olur.Aklıma getirdin bi de aktardan alayım bakiim.

      Sil
  5. yaa o kupa ne kadar güzel bayıldım :) ben sonbahara da ardından gelen Aralık ayına da yeni yılı getirdiği için çok severim :) bu kareler çok güzel olmuş :)

    ben de bloğuma beklerim :)
    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem sonbahar hem de kıi seven biriyim.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Hemen geliyorum blogunuza :)

      Sil