Şimdi bakalım Hatay günlerinde başka neler varmış.
Kuru patlıcan ve kuru biber dolması sever misiniz? Ben şöyle bol acılı ve yanında yoğurt ile servis edilen bu dolmalara hayır diyemem.
Yöresel
peynirler...
Ev yapımı
biber salçası. Ben yemeklere çok yakıştırıyorum. Genellikle domates salçası ile
karıştırıp kullanıyorum.
Bu bitkinin
adı zahtermiş. Salatası filan olurmuş. Hiç bilmediğimiz ve bir yerde tatmadığımız
için almadık ama keşke alsaymışız. Internette çok lezzettli tarifleri var.
Doğal nar
ekşileri...
Kömbe
tatlısı. Bayramlarda yapılan geleneksel Hatay tatlısıymış. Ancak öyle ballı
şerbetli bir tatlı değil. Böyle kurabiye gibi bişi. Ben sevdim.
Oruk
kebabı...İçli köfteye benziyor ve acayip lezzetli.
Biberli
ekmek...
Ve
künefe...Künefesiz Hatay günleri düşünülemez tabi. Lezzetli olduğunu söylememe
gerek yok sanırım.
çok geçmiş olsun havalar bir iyi bir kötü nolcak böyle :)
YanıtlaSilitiraf ediyorum fotolara bakmadan geçtim yoksa fena aşericem :)
:)) Çok teşekkür ederim Hazelcim.Valla bu fotoğraflara bakınca hamile olmayan bir insan bile aşerebilir :)
SilValla fotograflara bakarken acıktım zaten Hatay Antep mutfağı beni acayip cezbediyor... bu arada çok geçmiş olsun... sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler...Ben de seviyorum Güney mutfağını.
SilSanırım bu güzel görüntüler hastalıklara da iyi gelecektir. Hatay Mutfağı biraz ağır ama gerçekten lezzetli. Usta işi yemekler. Zahter farklı bir kekik türü olarak biliyorum.
YanıtlaSilBir an önce eski sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.Evet, zahter dağ kekiği diye geçen bir tür kekikmiş.
SilAğzım sulanarak baktım hepsini....:)
YanıtlaSilşekerim,bu zahteri pazarda da hep görüyorum,alayım ve de araştırayım google amcadan
YanıtlaSilsevgiler
Siz kimbilir zahterden ne güzel şeyler ortaya çıkarırsınız, merakla bekliyorum :)
SilGecmis olsun canim...su biberli ekmegi nasil severim.mersinde hatayli komsumuz yapardi hep
YanıtlaSilEvet bana da biberli ekmeği çok övmüşlerdi. Ama benim aldığım çok lezzetli değildi.Sanırım ev yapımı olanlar daha güzel olur.
SilHatayli bir arkadaşım zahter salatası yapmıştı. Bayılmıştım. Bol nar ekşili, domates, maydanoz, pul biber başla bir şey var mıydı hatırlamıyorum ama tadı hala damağımda. Zahteri zeytin yağı ile kavanoza basıyorlar. İstedikleri zamanda salatada kullanıyorlar. Bir daha görürseniz almanızı tavsiye ederim.
YanıtlaSilBiberli ekmek, künefe, kömbe, oruk (bence içli köftedir o) ve nar ekşisi harika lezzetler. Hatay ve Antepliler yeme içme işini çok iyi biliyorlar.
Evet kesinlikle iyi biliyorlar :) Şimdi hayıflandım neden zahter almadım diye :(
SilDenk gelirsem mutlaka alıp arkadaşınızın tarifine benzer bişiler yapmaya çalışacam.
İştahım kabardı ne güzel şeyler varmış :)
YanıtlaSil:)))Evet tam gurme gezisi oldu :)
Sil