15 Ekim 2015 Perşembe

Alaçatı Pazarı

Çeşme’ye gitmeden evvel çevremdekiler bu pazarı o kadar çok övdüler ki pazarın kurulduğu günü kaçıracam diye ödüm koptu J Pazar,  Cumartesi günleri kuruluyormuş. Dolayısıyla tatilin ilk günü Cumartesi’ye alarmımı kurarak işi sağlama aldım.

Cumartesi sabahı Alaçatı’ya doğru yola çıktığımda dolmuşların kalabalıklığı pazarın popülerliğini kanıtlar nitelikteydi.
Pazar, yiyecek ve giyecek bölümü olmak üzere iki kısma ayrılıyor. Giyecek bölümünde günümüz modasına uygun şeyler satılıyor. Fiyatlar da gayet makul. Ancak öyle övüldüğü gibi aman aman ürünler bulamadım açıkçası. Yani bizim Beşiktaş pazarından çok da farklı değildi. Ben sanırım duyduğum övgülerden ötürü gözümde çok büyütmüşüm.
Yiyecek bölümü ise İstanbul pazarlarına göre daha güzeldi. Bir kere tüm sebze ve meyveler iştah kabartacak ölçüde canlıydı.
İlk defa kabak çiçeği gören ben uzun uzun bu tezgahta kaldım. Görüntüsü çok hoştu acaba yemeği nasıldır?
İstanbul’da bal kabağına çok rastlarız ama su kabağı az bulunur. Burada yeterince vardı...
Yöresel ürünler standı en sevdiğim bölüm oldu. Tarhanalar, erişteler, köy ekmekleri nefis görünüyordu.

Ege’de olup ot bölümü görmeden olmazdı. Envai çeşit bitki satılıyordu. Bazılarını almaya yeltendiysem de neme lazım alerji filan yapar diye geri bıraktım.
Pazarda gezim bittikten sonra ise  Alaçatı hatırası çektirerek hem Alaçatı’ya hem de Çeşme’ye veda ettim.

16 yorum:

  1. Alaçatı pazarımız güzeldir hakkını yememek lazım :) bu arada kabak çiçeği dolması da enfestir mutlaka denemelisiniz:)
    bidolukozmetik.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kötü demedim zaten ama İstanbul'da benzer pazarlar var. O yüzden bir farklılık göremedim :) Kabak çiçeği dolmasını tavsiyeniz üzerine şimdi daha çok merak ettim.Yapan bir yer bulursam deniyim bakiim.

      Sil
  2. bayılırım pazar gezmeye çok eğlenceli oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Benim Alaçatı ' ya gitme zamanım gelmiş demek ki ... :)

    YanıtlaSil
  4. kabak çiçeği dolması nefis ya girit yemeğiiii :)

    YanıtlaSil
  5. Bir yerden beklenti çok olunca mutlaka bir hayalkırıklığı oluyor. Gerçi artık pazar kültürü hemen her yerde çok gelişti ve çoğu yerde satılanlar aynı. Yukarıda saydığınız Ege otları, kabak çiçeği de dahil İstanbul'un birçok yerinde bulunabiliyor. 12.5 tl, 10 tl. olmaz lafına çok güldüm. :) Gene de gezdiğiniz iyi olmuş hiç olmazsa aklınızdan çıkar artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyoğlu balık pazarında belki bulurum kabak çiçeğini.Bulursam alıp yapmayı deneyecem.Evet ben de çok gülmüştüm 10 TL olmaz olayına :))

      Sil
    2. Kağıthane Metro markete pazartesi günleri yöresel otlar geliyor, kabak çiçeği de var aklınızda olsun.

      Sil
    3. Öyle mi?O tarafa yolum düşerse mutlaka uğrayayım, teşekkürler verdiğiniz bilgi için.

      Sil
  6. Ah ne güzel , bizim burada artık kıyafet pazarı yok kaldırdılar :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa niye kaldırmışlar ki?Pazarda ucuz ama güzel şeyler bulmak iyi oluyor.

      Sil
  7. Alışveriş merkezleri büyük marketler çoğaldıkça pazarlar ikinçi sırada kaldı hele ğenç nesil pazarda gezmeyi peksevmiyor benimde iki genç kızım var zorla geliyorlar ,ama pazarın tadı keyfi başka buaralar hedef kadıköy pazarı güzel olduğunu söyleyenlerin sayısı fazla gidip yerinde görmeklazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısınız doğma büyüme İstanbullu olmama rağmen Kadıköy pazarına gidemedim hiç. Ama sizin dediğiniz gibi methini çok duydum.Umarım kısa zamanda gider ve keyifle gezersiniz.

      Sil