5 Ekim 2015 Pazartesi

Bir Zamanlar Çeşme'de

Bir zamanlar dediğime bakmayın hemen bayram öncesi Çeşme’de 1 haftalık  tatil yaptık. Ayağıma spor ayakkabılar geçirip durmaksızın yürüyerek yeni yerler keşfetmeyi, yeni lezzetlerle tanışmayı, uzaklarda olmayı ne kadar seviyorsam şezlong üzerine uzanıp sadece dalga sesi eşliğinde dinlenmeyi de o kadar çok seviyorum. Bu tatil de tam öyle bir tatil oldu.
Tatilimizi Çeşme’nin Ilıca beldesinde geçirdik. Ilıca, geniş ve sakin plajı ile çok güzeldi. Eylül ayı olması dolayısıyla güneş o yakıcı sıcağını kaybetmiş ama pasparlak gökyüzünde hala ısıtmaya devam ediyordu. Bu tip tatillerde daha çok kendimle ve yapmak istediklerimle ilgili düşüncelerime yoğunlaşıyorum. Bir sürü plan yapıyorum. Tabi ki bu planların bir kısmı gerçekleşmiyor. Ancak şezlong üzerinde öylece uzanırken plan yapıp, notlar almak bile insana iyi geliyor.
Bazen planlara pembe bir vosvos eşlik etti :)
Tatilde yemek sınırım da kalmıyor. Zaten kendimi bildim bileli diyet yapan bir durumum olmamıştır. Ancak abur cubur konusunda kontrollüyümdür. Tatil de bu kontrolü tamamen koyveriyorum. Ilıca Plaj’da yediğim kumruların,  sayısını hatırlamadan lüplettiğim midye dolmaların, kemirdiğim mısırların tadı hala damağımda J
Ilıca bazı günler oldukça dalgalı oldu. Dalgalı deniz ile sıkıntım olmadığı için benim için hava hoştu.
Böylece 2015 yılının son tatili de bitti. Sıcak kumlarla, parıldayan güneşle, parmak arası terliklerle ve mis kokulu güneş kremleriyle önümüzdeki sene yeniden buluşmak üzere vedalaştık.

19 yorum:

  1. Merhaba , ay ne de güzel olmuş. Çeşmenin dondurması meşhurmuş sanırım . Daha önce hiç gitmedim planlarım arasında var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım Çeşme'de bir kaç meşhur dondurmacı var.Ben hepsinde denedim en çok Veli Usta'nın dondurmasını beğendim. Aklında olsun :)

      Sil
  2. son tatil fırsatını da çok güzel değerlendirmişsiniz dondurma süper görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. çok merak ediyorum ben çeşmeyi ya inş gidip görmek nasip olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gidersiniz ve güzel bir tatil geçirirsiniz.

      Sil
  4. Çeşme güzel, iyi yapmışsınız... :)

    YanıtlaSil
  5. Ne iyi yapmışsınız kapanışı:)

    YanıtlaSil
  6. güzel bir yazı olmuş eline saglık canım resimlere bayıldım gezmeyi çok istiyorum nasip :) blog keşif etkinliğinden geliyorum seni takibe aldım bana da beklerim :)
    http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Ah ah tatille yeni vedalaştığımız şu günlerde bile özlüyor insan denizi bir dahaki yaza kadar denizsiz ne yapacağız :( Deniz kenarında mısır yemek beni çookkk eskilere götürüyor... Çeşme'yi ben de hiç görmedim çocuklar biraz daha büyüyünce ancak gidebiliriz bize biraz uzak kalıyor ege tarafı... Bizde eylülde tatildeydik akdeniz tarafında lakin güneş o kadar yakıcıydı ki gündüz giydiğim gömleğimin rengi ağarmış :) Ege biraz daha serinmiş demekki...
    Son tatili de yapıp sezonu kapatmışsın darısı seneye hepimize ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sezon kapandı :) Umarım seneye de sağlıklı sıhhatli geçireceğimiz güzel tatillerimiz olur.

      Sil
  8. off süper olmuş. bi kere gitmiştim Ilıca'ya 2-3 günlük fazla gezme imkanım olmadı o zaman. denizi çok güzeldi...

    YanıtlaSil
  9. Deniz mevsimini kapattık:) Hoş bir anı olmuş. Nice güzel tatilleriniz olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  10. o en alttaki fotoyu nasıl çektin yaaa. çeşmede miydi o foto. yaa o fotoyu ben bi yerlerde kullanayım yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ilıca'da plajda çektim.Tabi ki kullanabilirsin:)

      Sil