20 Ekim 2015 Salı

Kahvaltı, Kahve ve Sahaf Festivali

Çok uzun süre olmuştu Aynur ile görüşmeyeli. En son bayramda konuştuğumuzda fazla geciktirmeden mutlaka görüşelim dedik. Bunun üzerine de hemen bayram akabinde buluştuk. Sabah kahvaltısı için buluştuğumuzdan ötürü soluğu önce Cihangir’de Van Kahvaltı Evi’nde aldık.
Ben ilk kez gittim Van Kahvaltı Evi’ne. Öncelikle çalışanlarının çok  güler yüzlü olduğunu söylemeliyim. Hani bazı restoranlarda garson ararsın bulamazsın, bulsan bişey istesen beş karış suratla  cevap verirler ya burada hiç öyle şeyler olmadı. Tüm çalışanlar çok ilgiliydi. Kahvaltısına gelecek olursak öyle muhteşem sunumları yok ama lezzetler çok iyi. Özellikle kavut diye Van’a özgü bir şey yedim ve ona bayıldım. İlk fırsatta evde yapmayı deneyecem.
Kahvaltı sonrası ise Symbol cafe’ye gittik.  Symbol cafe, İstiklal Caddesi’nin arka sokaklarında yer alan boğaz manzaralı güzel bir cafe. Cafenin asıl hizmeti ise fal J Aslında bulunduğu sokakta bir çok fal bakan cafe var ama biz ayak alışkanlığı ile Symbol’e gittik. Öyle çok fal düşkünü değilimdir ama güzel bakanı bulursam da kaçırmam J 2.5 senedir fal baktırmamıştım o yüzden hevesle gittim. Neyse boğaz mazarasına karşı kahvemizi yudumladık ve fal baktırdık. Valla her zaman ki gibi klasik şeyler söylendi. Biz de fal bahane muhabbet şahane diyerek muhabbetimize devam ettik.
Sonra Beyoğlu Sahaf Festivali’ne doğru yol aldık. Onun da detayı bir sonraki yazıya...

9 yorum:

  1. sahaf festivali detaylarını merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. van'da kahvaltı yapabilmiş biri olarak,buralarda adına va kahvaltısı dense de uydurma derme çatma şeyler sunulduğunu biliyorum.umarım sana nasip olur da bi van gezisi yapar tadını da unutmazsın tatlım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur Havva Hanım.İnşallah bir gün Van'da kahvaltı yapmak bana da nasip olur, gelince burada paylaşırım :) Sevgiler...

      Sil
  3. Kahvaltı için muhteşem değildi demişsiniz ama bana süper gözüktü acaba acıkmaya mı başladım? :) Kavutu ben de not ettim biraz sonra bakacağım internetten. Manzara gerçekten güzel eski yapıların ardından cami ve deniz manzarası tam bir Istanbul dokusu. Sahaf Festivalini defalarca geziyorum her sene, geçmişimi yaşıyorum, hüzünleniyorum, eski dergileri kitaplara dokunmak, koklamak insanı başka yerlere götürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltı için değil -kahvaltı çeşit olarak gayet tatmin ediciydi- ben sunum olarak muhteşem değildi dedim :) Hani böyle süslü püslü değildi manasında :)Kavutu kesinlikle denemenizi öneririm, ben çok beğendim. Sahaf festivali de hakkaten çok güzeldi.Benim ilk gidişimdi ama sanırım müdavimi olacağım :)

      Sil
  4. Kahvaltı için güzel bir yer orası, sunum olayları istanbul da bir çok yerde standartın altında, zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir yerdi, doğru söylüyorsunuz...

      Sil
  5. şu van kahvaltı cihangir adını hatırlamadım bakarım o nasıl sofra öyle off :) simbol onun da adını hatırlamadım bakayım bi :)

    YanıtlaSil