24 Kasım 2015 Salı

Yaz Kitapları

Durum ve mevsim gözetmeksin kitap okumayı seviyorum ama galiba en çok yazın şezlonga yayılıp okumaktan hoşlanıyorum. Kafam günlük şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmış, güneşin sıcaklığı ve ılık esen rüzgar çevremi sarmışken dalga sesleri eşliğinde kitap okumak çok keyifli oluyor. Eylül’de Çeşme’de gerçekleştirdiğim tatilde böyle 3 tane kitap okudum.

Kitaplardan ilki Piruze ve yazarı Sinan Akyüz. Süpermarkette dolaşırken düşük fiyata satıldığını görüp almıştım. Kitapta babası bürokrat olan bir kızın Suriyeli bir Arap aileye gelin gitmesi ve o ailede  yaşadıkları anlatılıyor. Olay tamemen gerçek hikayeye dayanıyormuş. Bir solukta, merakla sayfaları çevirerek okudum. Hikaye bana çocukluğumda okuduğum Kızım Olmadan Asla’yı anımsattı.
İkinci kitap Sarah Jio’nun Elveda Haziran kitabı...Diğer Sarah Jio kitapları gibi  su gibi okundu bitti. Best seller tarzında yazılmış kitabın konusu nedir diye soracak olursanız valla biraz düşünmeliyim. Best seller kitaplar hemencecik okunuyor, çok da güzel kafa dağıtıyor ama sabun köpüğü gibi akılda hiç bir şey kalmıyor J

Tatilde son okuduğum kitap ise Gabriel Marquez’in Yüzyıllık Yalnızlık oldu. Yazarın daha evvel Kımızı Pazartesi ve Kolera Günlerinde Aşk kitaplarını okumuştum ve her ikisini de çok beğenmiştim. Ancak bu kitap için aynı şeyi söyleyemeyecem L Okurken inanılmaz derece sıkıldığım ve bir an önce bitsin diye çaba gösterdiğim bir kitap oldu. Domuz kuyruklu çocuklar, ensest ilişkiler, 150 sene yaşayan kadınlar gibi olağan dışı durumlar okumamı oldukça zorlaştırdı. Evet kitap Nobel ödülü almış ve belli bir yere konmuş ama ben sevemedim.

23 yorum:

  1. Bestseller kitaplar hakkında ben de aynı şeyi düşünüyorum. Yüzyıllık Yalnızlık'ı okurken de ruhum daralmıştı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladığım kitabı pek yarım bırakmam.O yüzden mecburen bitirdim Yüzyıllık Yalnızlığı...

      Sil
  2. Yüzyıllık yalnızlık kitabını seneler önce okumuştum. Ama inan tek birşey bile hatırlamıyorum. Hatta yeniden okuyum diyordum ama şimdi bak bi daha düşünüyüm dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki ben sevmedim ama belki siz seversiniz.Sonuçta ödül almış bir kitap...

      Sil
  3. sarah jio kitapları iyidir ya severim cokkkk. yorgun kafamı yormadan huzurla okudugum seriler arasında yer alıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgun kafamı yormadan cümlesine çok güldüm :))

      Sil
  4. sarah jio mart menekşelerini yaz tatilinde okumak için almıştım geçen hafta okudum blogda yazmıştım dediğiniz gibi kafa dağıtmaya iyi geldiğini düşündüm sürükleyiciydi aslında yüzyıllık yalnızlık ilgimi çekti farklı kitapları seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı kitaplar seviyorsanız tavsiye ederim, kesinlikle farklı :) Bu arada Mart Menekşelerini ben de geçen sene okumuştum ama onun da konusunu hatırlamıyorum :)

      Sil
  5. Piruzeyi bende br solukta hatta bir günde okudum bitirdim, devamını merak edip oğullarını da okudum. Benim kitap mevsimim sonbahar ve kış sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet devamı da varmış onu da almak istiyorum en kısa zamanda.Sonbahar ve kış da kitap okumak için güzel mevsimler.Böyle battaniye altına girip sıcak içeceğini alıp hikayeye gömülme vakti :)

      Sil
  6. yüzyıllık yanlızlığı okurken içim daraldı resmen anlamadım da o kadar sıkıldım :( seni takibe aldım canım bana da beklerim

    YanıtlaSil
  7. Kitap paylaşımı yapmanız ne güzel. Yüzyıllık Yalnızlık'ı öteki 2 kitaptan önce okusaydınız severdiniz bence. Ben de aksine çok severek okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi?Doğru diyorsunuz belki 2 tane sürükleyici kitap üzerine okuduğum için böyle oldu, bilemedim şimdi.

      Sil
  8. Piruze çok sürükleyici olduğu için ve konusu en azından zihinde kaldığı için okunabilir.
    Sarah Jio'nun 3-4 kitabını okudum konularını hatırlamaya çalışırken baya bi kafa yoruyorum :) Aseton gibi anlık etkisi çok yoğun ama uçucu :))
    Yüz yıllık yalnızlık göz attığım kitaplar arasındaydı niyeyse çıkarmışım alışveriş listemden arka kapağı mı itti ne oldu hatırlamıyorum.
    Çocuklar olduğundan beri şezlonga uzanıp kitap okumak hayal benim için kütüphaneye kaçacak kadar düşün artık gerisini sen.
    Sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  9. Ah, Yüzyıllık Yalnızlık diyorum ben de.
    Yıllar önce okuduğumda kafam karışmış, kimin kim olduğunu çözmekte çok zorlanmıştım. Sonra dedim ki kendi kendime ben bu kitabı bir kez daha okuyacağım. Huşu içinde okuduğumu söylemeliyim. Marquez'i de yazdığı tüm kitapları da çok severim. Öyle ki adı her geçtiğinde içimden ruhuna dua okumak geliyor. Herkesin başka bir yazarı olabiliyor demek ki :)
    Sarah'ı ise hiç okumadım. Belki bir gün diyorum :)
    Öpücükler tatlım...

    YanıtlaSil
  10. Yüzyıllık yalnızlık ı bende okumalıyım artık. Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Kitaplarla ilgili yazıları seviyorum. Herkes farklı şeyler okuyor ya da aynı kitabı okuyanların farklı fikirleri oluyor. Ben de bunu seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bloglardan kitap fikri almak çok iyi oluyor.Yoksa kitapçıya gidince çok satanları gözümüze sokuyorlar :(

      Sil
  12. Ben Yuzyillik Yalnızlık ' ı ilk 1987 yılında okumuş ve o zamanlar çok beğenmistim. Sonra geçen yıl bir kere daha okumak istedim. Bir sıkıldım ki sorma senin gibi.Demek ki benim klasik okuma yaşım geçmiş. Piruze yi de merak ediyorum ama Sinan Akyüz un bir kitabını okumuş ve düşük cümlelerinden fenalık geçirmiştim. Bu öyle değil galiba anladigim kadariyla . Aklımda olsun. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok farketmedim ama tatil mahmurluğunda okuduğum için de olabilir.Almadan evvel bi kaç sayfasına göz atarsanız iyi olur.

      Sil
  13. Ben tarif verdim, sanırım yanlış yorum girdiniz.

    YanıtlaSil