İç mekan...
Camiden
çıktıktan sonra ise uzun süredir mantılarını tatmak istediğim bir yere Sinop
Mantı’ya gittim. Çocukluğumdan beri hamur işine bayılırım. Mantı da bunlardan bir
tanesi. Bizim Rumeli’de mantıyı biraz farklı yaparlar. Hamur açılır, Kayseri
mantısından biraz daha irice parçalar koparılır ve içleri soğan/tavuk/baharat
karışımı ile doldurulur sonrasında da üzerine tavuk suyu dökülerek fırına
verilir. Yani klasik mantı gibi haşlanmaz. Bu mantıyı rahmetli babaannecim çok
güzel yapardı L Neyse konumuza dönecek olursak Sinop Mantı’nın da mantısı
klasik mantıdan biraz farklı. Mantı haşlandıktan sonra üzerine yoğurt
yerine ceviz dökülüyormuş. Tabi isteyen için restoranda yoğurtlu mantı
da bulunuyor. Ben karışık bir tabak tercih ettim ve cevizli mantıya bayıldım.
Sanırım Beşiktaş’a gittikçe buranın müdavimi olabilirim.
Sayende biz de gezmiş olduk teşekkürler :))
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
SilHamur et ve ceviz nasil yakisiyor birbirine degil mi? Ben disarida manti yemiyorum ama
YanıtlaSilEvd makarna ve eristeyi kuzu etli ya da kiymali ama bol bol soslu yapip yiyor ve kanepeye devriliyorum;)
Evet ya çok yakışıyor. Ellerine sağlık, evde yapılan tabi daha bi başka olur. Makarna ile ben de deneyeyim bakiim.
Sildene tabii dışarıda makarnaya 35 lira verilir mi yaa:))) makarnayı içme suyu ile haşla, suyunu atma hatta hafif sulu kalsın, eş zamanlı olarak kıymayı kavur diğer ocakta kafana ve ağız tadına göre baharatını sarımsak ve diğer tatlanrıdıcılarını ekle, o da kurumasın kaşık kaşık sulu makarnayı al sosa ekle birlikte 5 dakika böyle böyle pişir. sonra bir kadeh kırmızı şarap
Siloy oy oy diye yiyorum ben vallaha:)))
Tamamdır, deneyecem bu tarifi:)
SilMimar sinan bu toprakların bu kültürün en büyük şahsiyetlerinden birisi. Her eseri karşısında hayran olmamak mümkün mü.
YanıtlaSilKesinlikle öyle.Ben de elimden geldiğince Mimar Sinan'ın bize bıraktığı eserleri dolaşmaya çalışıyorum.
SilBu caminin içini görmek bir türlü nasip olmamıştı sayenizde görmüş oldum:)
YanıtlaSilMimar Sinan camilerinin içi aslında biraz daha sade oluyor. Burası Koca Mimar'ın diğer camilerine göre daha süslüydü ama yine çok güzeldi.
SilBu mantı işi olmadı şimdi, canım çekti vallahi... Yemesi güzel de hemen yağ olarak insanın sağına soluna yapışmasa bu hamur işleri iyi olur tabii :)
YanıtlaSilEvet Özlem yemesi güzel sonrası pişmanlık.Ama ben valla hamur işinden fedakarlık edemiyorum :)
SilMerhabalr.Bloğunuzu başka bir bloğa bıraktığınız yorumdan tesadüfen açtım ama hakkınızda kısmında yazdığınız ilk cümle beni otomatik olarak bloğun içine aldı.İSTANBUL.Ben bir Ankaralıyım.Ankarayı çok seviyorum ama konu İstanbul olunca büyüleniyorum.Oyüzden direk takibe aldım sizi.Bundan sonra keyifle okurum.Benim de küçük bir bloğum var.Ben de sizi oraya beklerim.SEVGİLER.....
YanıtlaSilbgstil.blogspot.com
Hemen geliyorum ziyaretinize...
Silmantıya bayılırım :)
YanıtlaSilBen de :))
SilMantı hastası bennnnn ... ayy açım da şuan canım istediii
YanıtlaSilCanım ya burada olsaydın hemen götürürdüm seni oraya.
SilCami muhteşem
YanıtlaSil. Ben cevizliyi tercih ederim hemen. İç Anadolu da ev eriştesini üzerine birazcık toz şeker ve bol cevizle servis eden yerler var. Ben çok severim.
Deneyin derim.
Sevgiler.
Aaa şeker de mi konuyor.Evde yapıp deneyecem mutlaka.
SilSevgiler...
Hep önünden geçerim bir kez bile şu camiiyi merak etmemişim kim yapmış tarihi neymiş sayenizde öğrenmiş oldum =) Müstakbel kayseri gelini olduğum için mantı benim de en ilgi duyduğum yemek Kadıköy'de Pita Mantıyı da öneririm =)
YanıtlaSilNot aldım, Kadıköy'e geçersem uğrayacam mutlaka...
Silcevizli mantı mı?
YanıtlaSililk kez duyuyorum deneyeceğim :)
bu sinop mantısını çok merak ediyorum bir yemek bloggere olarak mutlaka tatmalıyım
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun:)
SilIstanbul 'daki tarihibyerketi sayende tekrar geziyorum Gamze 'çim. Bu arada cevizli mantıda aklım kaldı. :)
YanıtlaSilİnşallah beraber de gezeriz bir gün:)
Sil