23 Kasım 2018 Cuma

Müslüm


Film vizyona girdiğinde hiç ilgimi çekmemişti. Şu yaşıma kadar Müslüm Gürses’in bir şarkısını baştan sona dinlediğimi de hatırlamıyorum. Ancak filmle ilgili çevremden duyduğum övgülere kayıtsız kalamadım ve geçtiğimiz hafta sonu baba kız filmi izlemeye gittik. Aslında annemi de organizasyona dahil etmek istedik ama o kesinlikle gelmek istemediğini belirtince babam ve ben sinemanın yolunu tuttuk.
Yaklaşık 2 saat boyunca Müslüm Gürses’in dramatik hayatına tanıklık etmiş olduk. Ben genel anlamda filmi beğendim. Başta Timuçin Esen olmak üzere tüm oyuncular çok iyiydi. Özellikle Müslüm Gürses’in kardeşinin çocukluğunu oynayan ufaklık harikaydı. Çekimler ve seçilen şarkılar da çok güzeldi. Tabi ki şarkıcının dramatik hayatı özellikle çocukluğunun geçtiği sahneler son derece duygulandırdı.

Sonuç olarak Müslüm, bu sene iyi ki görmüşüm dediğim filmler arasına girdi. Hem de güzel bir baba kız günü geçirmiş olduk.

İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler…

16 yorum:

  1. baba kız gününüzü kıskanmadım değil, nice güzel günlere ...

    YanıtlaSil
  2. izlicem ben deee artık netten :)

    YanıtlaSil
  3. İlk fırsatta izleyeceğim diyorum ancak bir türlü bu fırsatı yakalayamıyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir baba*kız günü yapmışsınız siz ♥

    Bu filmi ben daha sonra evde izlemeyi planlıyorum... Ruhum kaldırmaz bu aralar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Şebo, aslında ben de daha eğlenceli filmleri tercih ediyorum.

      Sil
  5. Müzik kültürümüzün cevherlerinden biri olan kitleleri peşinden sürüklemiş müzisyenlerin hayatlarının sinemada hayat bulması, araştırmacılar, takipçiler, çevresi ve medya için katma değer yaratıcıdır fakat sinemada izleyeceğimi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Daha izlemedim ama meraktayım.
    Ay hiç babamla yanlız takılmadık biz, fikir verdiğiniz için teşekkür ederim, ne hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Filmi geçen gün izleyebildim sonunda. Benim de önceleri çoğu kişi gibi Müslüm Gürses'e karşı farklı bir bakış açım vardı. Son zamanlarda -belki son yıllarda müzik tarzını değiştirdiğinden de olabilir- daha ılımlı bakmaya başlamıştım ki bazı şarkıları gerçekten çok güzeldir. Bu film ile de artık çok başka bir yerde benim için kendisi. Geçirdiği trajik hayat insanı çok başka duygulara sürüklüyor.

    YanıtlaSil
  8. Bende filmi izledim ve cok begendim. Benimde Müslüm Dinlemisligim yoktur ama filmden sonra Müslüm babaci oldum :)) Yavas yavas etkisi geciyor ilk gunku gibi dinlemiyorum ama farkli bakis acisi kazandirdi film her seyiyle guzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir bakış açısı kazandırma durumuna kesinlikle katılıyorum.

      Sil
  9. Henüz izlemeyemedim yoğunluktan, ancak muhakkak izeleyeceğim bir film. Teşekkürler..

    YanıtlaSil