19 Haziran 2020 Cuma

Büyük Dükkanı, Şeker Portakalı ve Aklımda Hep Sen


Uzun zaman olmuş okuduğum kitaplardan bahsetmeyeli. O zaman o gün bugün olsun.

Önce “Büyü Dükkanı” ile başlayalım. Büyü Dükkanı, bir tür psikodrama kitabı. Konusu ise şöyle; istediğiniz her şeyi alma imkanınız olan bir dükkan var. Örneğin; gençliğinizi mi istiyorsunuz, alabilirsiniz; evlenmek mi istiyorsunuz, hemen; iyi bir kariyer mi oldu bilin 😊 Ancak karşılığında sıkı bir pazarlık yapmak gerekiyor. Çünkü dükkanın sahibi pazarlık konusunda epey çetin çeviz. Kitabı çok ilginç bularak heyecanla başladım okumaya. Ancak öyküler arasında ilerlerken maalesef heyecanımı yitirdim. Çünkü öyküler çok klişeydi. Kısacası ben de pek iz bırakmadı ama yine de bu tip kitaplara ilgi duyanlara tavsiye ederim.
İkinci okuduğum kitap ise Şeker Portakalı oldu. Daha çocukluk yıllarında okunan bu kitabı okumakta epey geciktiğimin farkındayım. Kitap için söyleceğim tek söz ise bayıldım. Ah o Zeze yok mu o Zeze beni çok ağlattı. Güney Amerika’da minicik bir kasabada geçen hikayede Zeze’nin zor geçen çocukluk yıllarına tanık oluyoruz.
Son okuduğum kitap ise Kürşat Başar’ın Aklımda Hep Sen isimli romanı oldu. Kitap sitelerinde bu roman çok eleştiri almış durumda. Tamam bir Başucumda Müzik kitabı gibi değil ama yine de güzeldi. Akıcı anlatımı sayesinde birkaç gün içinde bitirdim.
Keyifli okumalar…

6 yorum:

  1. Zeze yıllardır benimle :)
    Diğer kitaplarla ilgili bir bilgim yok ama pandemi süresince okumaya fırsat bulanlardanım ben de.

    YanıtlaSil
  2. şeker portakalı nın filmi de güzeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa filmi olduğunu bilmiyordum, bakayım hemen :)

      Sil
  3. Şeker portakalı kitabının çocuk kitabı olduğu fikrini aklım pek almıyor açıkcası.O nedelne iyi ki geç okumuşum diyorum. Zira onca büyük yükün altında olan ve üzüntüyle bereli bir yaşamı olan bir çocuğun hikayesini çocukken okumak istemezdim açıkcası. Hatta Gülten Dayıoğlunun bir kitabı vardı oldukça hüzünlü çocukluk çağında okuduğum için pek de memnun değilim. Dünya toz pembe değil elbette ama çocuk kalbini ve zihini bu kadar ağır yüklere boğmamak lazım en azındna kitaplarda diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok doğru. Çocuklar için ağır sayılabilecek bir kitap.

      Sil