Sonbahar mevsiminin vazgeçilmez sebzesi, Ekim sonu, Kasım ayı başlarından itibaren pazarlarda ve market raflarında yerini alır. O sonbaharın en turuncu rengidir. Tatlısı, çorbası, yemeği, böreği gibi bir çok şeyi yapılır. Ancak ülkemizde en popüler tüketimi tabi ki tatlı olarak tüketimidir.
Annemin yaptığı balkabağı tatlısını çok severim. Böyle yumuşacık, ağızda dağılan bol cevizli bir tatlı yapar annem. Ben geçtiğimiz hafta sonu farklı bir şey denemek istedim ve http://yemekkvakti.blogspot.com/ da yer alan Balkabaklı Pasta tarifini evde uyguladım. Tarif için Aylin Hanım’ a buradan teşekkür ediyorum.
Pasta
oldukça lezzetliydi özellikle babam bayıldı. Tarifi burada da paylaşmak
istiyorum.
Bal Kabaklı PastaMalzemeler
1 kilo balkabağı (ben 1 kilodan çok az
daha fazla kullandım)
1.5 su bardağı şeker1 su bardağı su
400 gram cici bebe (cici bebe yerine pötibör
bisküvi ile de daha hafif bir tat elde edilebilir diye düşünüyorum daha sonra
bir de böyle deneyecem)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz2 poşet krem şanti (1 paket yani)
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Orta boy küpler halinde doğranan kabak,
şeker ve suyu bir tencerede pişiriyoruz.
2 poşet krem şantiyi bir bardak soğuk
süt ile katı bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz ve işlem tamamlanınca
buzdolabına kaldırıyoruz.
Bu arada pişen balkabaklarını şerbeti
ile beraber derin bir kaba alarak eziyoruz (Ben patates ezeceği ile 2 dakikada
ezdim)
Soğuyan kabak püresinin içine cici
bebeleri un gibi olmayacak şekilde kırıp, cevizi ve krem şantiyi de ilave
ediyoruz.
Karışımı iyice karıştırdıktan sonra
kelepçeli bir kek kalıbına yayıyoruz. Üzerine streç film geçirip 6 saat kadar
buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder