Internetten yaptığım araştırmaya göre çarşı 15.yy’dan beri varlığını sürdürüyor. Ancak içinde artık çok az dükkan var. 20-30 tane dükkan bulunuyor ve bu dükkanların da bir çoğu sahaf değil. Hatta ben yalnızca 2 tane sahaf gördüm. Bir tanesi eski kitap alıp satıyordu bir diğeri de el yazması kitaplar satıyordu. Kısacası artık sadece adı Sahaflar Çarşısı.
Çarşının meydanında İbrahim Müteferrika'nın büstü bulunuyor.
Her ne kadar eski dergi, kitap, poster satan dükkanlara burada ulaşamasak da çarşının hala varlığını sürdürmesi güzel. En azından kitap alışverişi yapabilmek için bir alternatif oluşturuyor.
Çarşının İstanbul Üniversitesi tarafına açılan arka kapısı.. |
Harikaydı,Blogunuzda biraz gezdikten sonra burada kala kaldım.Ben öğrenciyken tamda bu üstteki kapıyla camiinin arka kapısı arasındaki meydana ismini veren(Çınar Altı)çınar ağacının olduğu yerde antik takı tezgahı açardım.
YanıtlaSilSöylemeden edemiycem.Hemen arkada çarşının kılıççılar kapısına gelmeden Fatih'in sakasını türbesinin olduğu yerde dünyanın en iyi kahvesi yapılır.
Teşekür ederim size anılarımı canlandırdınız.
Yazımı beğenmenize çok sevindim.Eğer o kahve dükkanı duruyorsa mutlaka ben de tatmak istiyorum.Yolum düşünce özellikle bakacam.
YanıtlaSil