13 Şubat 2013 Çarşamba

Martılarla Kahvaltının Adresi : Garipçe Köyü

Geçen pazar havanın da güzel olmasını fırsat bilerek ailece dışarda kahvaltı yapalım dedik. Kahvaltı için seçtiğimiz yer Garipçe köyüydü. Garipçe, Sarıyer’i geçtikten sonra yer alan bir Karadeniz köyü.  İstanbul’un içinde ama karmaşadan uzak olan bu köy bana çok huzur veriyor. Bu yüzden senede bir kaç kez kahvaltımızın adresi oluyor.


Kahvaltımızı sahilde yer alan Aydın Balık’ta yaptık. Restorana doğru ilerlerken inşallah deniz kenarında masa buluruz diye içimden geçiriyordum. Restorana vardığımız anda en önde yer alan, denizin dibindeki masanın boşaldığını gördük J Garsonlar bizi hemen o masaya aldı. Burası salaş bir balık lokantası. Hafta sonları da açık büfe kahvaltı veriliyor. Kahvaltıda sunulan şeyler oldukça lezzetli diyebilirim. Özellikle sigara böreği, tereyağı ve bal-kaymağı çok güzel. Ayrıca kahvaltı yaparken  hemen yanınızda kanat çırpan martılar da kahvaltıya ayrı bir keyif katıyor.



Kahvaltıyı yaptıktan sonra köyde biraz yürüyüş yaptık. Asıl isteğimiz köyde bulunan kaleye çıkıp boğazın Karadenizle kucaklaştığı eşsiz manzarayı fotoğraflamaktı . Kale kapalı olduğu için maalesef bu isteğimizi gerçekleştiremedik. Bunun yerine köyün ara sokaklarında dolaşıp bir kaç fotoğraf çektik. Ardından köy meydanında kurulmuş olan pazara göz gezdirip Garipçe’ den ayrıldık.
Kahvaltı yaptığımız noktadan manzara bu şekilde gözüküyordu...
Garipçe Kalesinin yukardan görünümü
Köy meydanında kurulmuş olan küçük pazar
Dönüş yolunda bu kedi de bana poz verince bari çekeyim fotoğrafını dedim:)

2 yorum: