24 Aralık 2013 Salı

Benden Son Haberler

Eveet, yeni bir haftaya daha başladık. Hafta sonum oldukça yoğun geçti. Cumartesi sabahı ilk önce dedemi ziyaret ettim. 86 yaşındaki dedemi haftada bir kez ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Dede torun oturup güncel olaylardan konuşuyoruz. Ben ona ne olacak bu Beşiktaş’ın hali diyorum o şöyle bir iç çekiyor J Gülüşerek, konuşarak yarım saat, bir saat vakit geçiriyoruz.

Dedemden ayrılınca Beşiktaş’taki diş hekimimizin yolunu tuttum.  Aslında dişlerimde her hangi bir sorun yoktu ama genel bir kontrol yaptırmak istedim. Diş hekimimiz enine boyuna inceledi, diş eti bakımımı yaptı  ve hiç bir sorun olmadığını söyledi. Tavşanım mavşanım ama dişlerim gayet sağlıklıymış J
Sonrasında 7-8 Hasan Paşa Fırını’na uğradım. Beşiktaş’ta oturanlar ya da buraya sık gidenler bu fırını iyi bilir. Burası, Beşiktaş’ın en eski dükkanlarından biridir. Tazecik, lezzetli kurabiyeler yapar. Ben de geçerken uğradım ve annemin en sevdiği hindistan cevizli kurabiye (coco) ile kendi en sevdiğim kurabiyeden -acı badem kurabiyesi- aldım. (Babamı ayırmadım, onun favori kurabiyesi yok J )
Daha sonra Nişantaşı’na geçtim. Bu esnada yakın arkadaşım Aynur aradı ve “hadi Gamze bu akşam bişiler yapalım” dedi. Ancak akşam için başka bir planım olması dolayısıyla ertesi gün için sözleştik. Nişantaşı’nda işlerimi hallettikten sonra eve döndüm.
Akşam için çıkmaya hazırlanırken plan iptal oldu. Ben de kendime güzel bir kurabiye tabağı ve bitki çayı hazırlayarak yeni bir kitaba başladım. Böylece Mehmet Eroğlu’nun “Issızlığın Ortası” kitabı ile günü sonlandırdım.

3 yorum:

  1. dedenizle sohbet firsatiniz varken her anini doya doya yasiyorsunuz ne kadar guzel :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel keyifli anlar, çay, kurabiye,kitap üçlüsü zaten süper...

    YanıtlaSil