27 Aralık 2013 Cuma

Predio'da Kahvaltı, Evde Limon Ağacı Dikimi

Cumartesi gününden sözleştiğimiz üzere Pazar sabahı arkadaşımla Taksim’de buluştuk ve Cihangir’e doğru yürümeye başladık. Cihangir’de bir kaç kahvaltı mekanı vardı aklımda. Daha önce hiç gitmediğim ama methini duyduğum Predio bunlardan biriydi. Predio nerede diye bakınırken bir anda kendimizi tam önünde bulduk.

Predio, Avrupa’daki kafeler tarzında dizayn edilmiş sevimli bir mekan. Serpme kahvaltı sunuyorlar. 5-6 tane kahvaltı seçeneği var. Bu kahvaltı seçenekleri yöresel kahvaltılardan oluşuyor. Ege Kahvaltısı, Diyarbakır Kahvaltısı, Karadeniz Kahvaltısı, Van Kahvaltısı...gibi. Biz Karadeniz kahvaltısını tercih ettik. Karadeniz kahvaltısınında mıhlamadan, fasülye turşusu kavurmasına kadar her şey düşünülmüş. Masaya gelen her kahvaltılığın kesinlikle çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Son 1 sene içinde kahvaltısını en lezzet bulduğum yerlerden biri oldu Predio. Çalışanlar da oldukça güler yüzlüydü, hiç bir aksaklık yoktu.
 
 
Kahvaltı sonrası biraz Taksim’de dolaştık ve sonra kısa zamanda tekrar görüşmek üzere sözleşerek ayrıldık. Ondan sonra ben spor salonunun yolunu tuttum. E o kadar tereyağlı ekmek, bal-kaymak, patates kızatması yoluyla alınan kalorinin geri verilmesi gerekiyordu J
Eve döndükten sonra ise limon ağacı diktim. Uzun süredir bloglarda limon ağacı dikme modası var. Ben de bu modaya uydum ve bir limon ağacı diktim. Limon vermesi 6 – 7 seneyi buluyormuş, varsın bulsun şimdilik gözümüzü doyuracak yeşilliği ve yaydığı mis gibi koku ile yetinecez.


 

4 yorum:

  1. Herşey çok güzel görünüyor , afiyet olsun .
    Gidilecekler listesine ekliyorum , sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler peki mandalina ağacımı limon ağacımı daha iyi olur

    YanıtlaSil