17 Mart 2015 Salı

Tadı Damağımda Kalan Domatesli Sucuklu Makarna ve Peynirli Lazanya

Başlıkta okuduğunuz tadı damağımda kalan domatesli sucuklu makarnayı ben yapmadım. Bir kaç ay evvel sevdiğim bir kişide oturuyordum. O bana bu makarnayı hazırladı. Daha önce burada makarnayı ne kadar çok sevdiğimden bahsetmiştim. Hani her gün makarna olsa yerim. Bu yüzden o makarna hazırlamaya başladığı anda ben de iştahla hazırlamasını beklemeye koyuldum. Ancak hazırlık aşamasında sucuk ve makarnayı bir türlü kafamda bağdaştıramadım. Merakla beklerken makarna bitti ve ilk çatalı almamla beraber o nefis tatla karşılaştım. İlk fırsatta bu makarnayı deneyip tarifi burada vermek istiyorum ama önce sırada peynirli lazanya tarifi var.
Peynirli lazanya çok çok basit bir tarif. Zaten makarna yapmak ne kadar zor olabilir ki J
Malzemeler:
1)Lazanya (Ben Barilla’nın haşlanmadan kullanılan lazanyasını aldım)
2)Beyaz peynir (Zevkinize göre başka bir peynir çeşidi de kullanabilirsiniz)
3)Maydanoz
Beşamel Sos İçin
1)3 çorba kaşığı tereyağ
2)3 çorba kaşığı un
3)Yaklaşık 2.5 su bardağı süt (Sos biraz cıvık olacak)
4)1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı
1)Tencerede yağ ve unu kavuruyoruz.
2)Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım hafif kıvamlı bir hal alınca tuzu da ilave edip ocağın altını kapatıyoruz. Böylece sosumuz hazır.
3)Bir kapta ufaladığımız peynirle ince kıyılmış maydonozları karıştırıyoruz.
4)Bir borcamı hazırladığımız sosla sıvıyoruz.
4)Üzerine 3 yaprak lazanyayı yan yana diziyoruz.
5)Lazanyaların üzerini tekrar sos ile sıvıyoruz ve peynir maydonoz karışımını ekliyoruz.
6)Sonra peynir lazanya karışımının üzerine tekrar lazanya yaprakları koyuyoruz ve 5.maddeyi uyguluyoruz.
7)Bu şekilde 4 kat lazanya döşüyoruz. (Toplamda 12 adet lazanya kullanmış olduk)7
8)Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (İstenirse fırına vermeden evvel en üste kaşar rendesi de konabilir. Ben hafif bir lezzet elde etmek için yapmadım)
Afiyet olsun...



15 yorum:

  1. makarna aşığı biriyim ama hiç lazanya pişirmedim.annesi elde makarna yapmada 10 numara olan,kendisi yapmayı öğrenmemiş biri olarak hazır makarnalara burun kıvırsam da deneyeceğim tarifini gamzecim.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz mutlaka çok daha iyisini yaparsınız Havva Hanım. Şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  2. hmm enterasan :)) severim böyle değişik şeyleri olsa da yiiiisek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Hazelcim hamile hamile canın mı çekti :( Üzüldüm şimdi, ne zaman istersen senin için de hazırlayabilirim.

      Sil
    2. :)) sağ ol canım benim o kadar istesem yaparım hemen zaten

      Sil
  3. Oyy çok güzel. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. domatesli sucuklunun tarifini sabırsızlıkla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapınca ilk fırsatta yazacağım :)

      Sil
  5. Makarna konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum her öğün olsa itiraz etmem. Lazenya makarnanın bir üst seviyesi bence. Barilla tercihiniz de süper. Hele orjinaliyse daha da güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Makarna konusunda pek cahilim, domatesli makarna, sade makarna :))
    Bu tarif ilgimi çekti, denesem çocuklar sever mi acaba?
    Sucuklu tarifi de bekliyorum :)
    Ellerine sağlık, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence severler börek gibi oluyor çünkü :))

      Sil
  7. makarna sever ben her malzeme ile makarna yapabilirim
    bu da güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum sizin makarnalarınızı, bazı tarifler aldım blogunuzdan:)

      Sil