Malzemeler
1) 4 adet enginar
2) 1 adet soğan
3) 1 adet
büyük ya da 2 adet küçük boy patates
4) 3/4 su
bardağı bezelye (ben konserve kullandım, konserve kullanılmayacaksa önceden
hafif haşlanırsa daha iyi olur)5) 1 adet havuç
6) Yarım su
bardağına yakın zeytinyağ
7) 1 limon suyu (ben limonlu seviyorum, isterseniz
yarım da koyabilirsiniz)
8) Kesme
şeker ve tuz
Yapılışı
1) Soğanı,
havucu ve patatesi zar büyüklüğünde doğruyoruz.
2) Zeytinyağda
soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
3) Ardından
önce havucu sonra patatesi ekliyoruz.
4) Sebzeler
hafif yumuşayınca bezelyeleri ve enginarları ilave ediyoruz. (Enginarların
çukur kısmı aşağıya bakacak)
5) Enginarların
üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
6) Şeker ve
tuzu da koyup limon suyunu enginarların üzerinden gezdiriyoruz.
7) Suyunu
çekinceye kadar (hafif sulu kalacak) pişiriyoruz. Su az gelirse ilave
yapılabilir.
Hepsi bu kadar. Geriye afiyetle lüpletmek kalıyor :)
Hadi afiyet olsun o zaman....
oh mis tatlım,daha ne olsun,eline sağlık
YanıtlaSilenginar bayılırım! ve verdiğin tarif tamda benim uyguladım..
YanıtlaSilnefis bir lezzet değilmi..
ellerine sağlık,
Kesinlikle öyle :) Çok teşekkür ederim...
Silnum num :) çok severim harika görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, acemiliklerim oldu ama tadı güzeldi :)
SilGeçen ay denedim bende ilk kez . Bayıla bayıla yedik çekirdek aile olarak . Şahane gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler, sizin de ellerinize sağlık :)
Silkuzum enginara ben bayılırım ve seninkiler de enfes görünüyor.
YanıtlaSilçiğ bile yiyorum ben enginarı
YanıtlaSilafiyet olsun
Çiğ enginar mı?Şimdi düşünmeye başladım salatasını yapsam nasıl olur acep?
Silçok güzel olur; incecik kıy, üstüne sızma dereotu ya da maydonoz limon veya sirke damak tadına göre bir sos yap, dök ve beklet bir süre
Silsonra izlenimlerini yaz bana:)
Aaa deneyecem mutlaka :)
SilEllerine sağlık enginar gerçekten güzel bir sebze sizinle Yapılışı güzel olmuş
YanıtlaSildoğruyu söylemek gerekirse. enginar hiç yemedim, sevmedigimden beğenmediğimden yada yemek seçtiğimden değil. çevremde hiç yapılmayan bir yemek. bizim memlekette satılmaz bile. ben istanbula taşındıktan sonra görmeye başladım. ve merekta ediyorum aslında. çok güzel tarif etmişsiniz. denemeye değer :)
YanıtlaSilAynı zamanda çok da yararlı bir sebze. Ancak damak tadınız alışkın değilse beğenmeyedebilirsiniz :( Geçenlerde hiç enginar yememiş bir arkadaşım tadı neye benziyor diye sordu. Hani bazı sebzelerin tadı birbirine benzer ya inanın enginarı benzetecek bir sebze bulamadım. Şahsına münhasır bir sebze :) Sonra arkadaşım denedi ama sevmedi.Umarım siz seversiniz.
Sil