30 Temmuz 2015 Perşembe

Blog Yazmaya Nasıl Başladım (Mim)?

Sevgili http://oytunlahayat.blogspot.com.tr beni mimleyerek blog yazmaya nasıl başladığımı sormuş. Hadi anlatalım o zaman.

Blog yazma fikri aslında hiç aklımda yoktu. Hatta blog dünyasının ne olduğu konusunda da bir fikrim yoktu. Bir gün eski iş yerimden bi arkadaşım “Gamze, bu kadar geziyorsun, okuyorsun, etkinliklere katılıyosun neden bunları internet ortamında paylaşmıyorsun” diye sordu. O anda bunun benim için çok gereksiz olduğunu düşündüm. Fakat sonraları onun çok ısrar etmesi benim de biraz aklıma yatmasıyla bloggera üye oldum ve blogumu açtım. Bloguma isim aldığım ay soğuk bir Ocak ayıydı. Ancak yine de bir türlü yazmaya başlayamadım ta ki 9 ay sonrası Eylül ayına kadar. Veee Eylül ayında epey hevesli bi şekilde ilk  yazımı yazdım. İlk yazımı bitirip yayınladığım andaki heyecanımı anlatamam. 10 dakikada bir sayfayı refresh yapıp acaba ziyaretçim var mı diye bakıyordum. Tüm dünya benim blog açmamı bekliyordu ya J Neyse tabi ki hep 0 rakamı ile karşılaşıyordum. Başlarda bu biraz beni hayal kırıklığına uğratsa ikinci ve üçüncü yazımı da yazdım. Yavaş yavaş sayfam ziyaret edilmeye de başladı. İlk ziyaretçilerimi gördüğümde çok mutlu olmuştum J Sonraları ise ilk yorum akabinde de ilk üye geldi J Böylece 3 sene akıp geçti.
Blog yazmayı gerçekten seviyorum. Blogun insan hayatı için güzel bir arşiv niteliği taşıdığını düşünüyorum. Mesela ben çocukluğumdan beri hiç günlük tutmayı başaramamıştım. Blog sayesinde sanal bir günlüğüm olmuş oldu. Artık ziyaretçi sayısına bakmak aklıma bile gelmiyor J Ancak güzel yorumlar almak, diğer blogger arkadaşların bloglarını takip etmek, onlardan yeni şeyler öğrenmek çok hoşuma gidiyor.

İşte benim blog hikayem de böyle...Ben özel olarak kimseyi mimlemiyorum. İsteyen herkes bu mimi yapabilir.

18 yorum:

  1. Benim blog yazmaya başlamam şöyle oldu. Etrafımdaki abuk subuk insanlardan çok sıkılmıştım. Arkadaşlarımın yapmak istediği şeyler sadece iyi bir restoranda yemek yemek, rakı içmekten geçiyordu. Tatile gitmek demek güneşin altında saatlerce yatmak demekti. Güya arkadaşlarım vardı ama anlattıkları şeylerden ve kendilerinden bana bay gelmedi. (İtiraf.com) Bir yerlere gidip boş muhabbet etmektense oturup kitap okuyordum. Zaten oldum olası kitap okumayı da yazı yazmayı da çok sevmişimdir. Böyle boş boş geyik yapacağıma enerjimi yazı yazmaya harcarım dedim ve blog yazmaya başladım. ohhhh!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhhh ne güzel yapmışsın, bu sayede ben de seni tanıdım. Bu arada benim bloguma ilk üye olan kişi sendin Özlemcim :)

      Sil
    2. Aferin bana :) Ne iyi yapmışım :)

      Sil
  2. Yazmayı ilk öğrendiğimden beri şiirler yazdım, defterler, anılar tuttum. Resimler yapıştırdım defterlerime, imzalar attım. Hala da durur hepsi. Okullar bitti hatıra defterlerim oldu, evlendim, anı defterlerim. Sonra dedim ki neden yazdıklarımı modern çağın defteri internete de kaydetmeyeyim? Önce kendim için yazdım, sonra benim yazılarımı okuyanlar oldu, şimdi hiç tanımadığım, yüz yüze görmediğim ama ailesini, duygularını, yaşamını bildiğim, paylaşımlarına değer verdiğim ve merakla beklediğim blog arkadaşlarım var. Daha 1 yıl dahi olmadı, umarım bu heyecan hep devam eder. Bir hedefim daha var. Eğer bir gün bebeğim olursa, ona, onu ilk öğrendiğim andan itibaren hissettiklerimi, yaşadıklarımı yazacağım ve bunu beni sevenlerle de paylaşabileceğim bir blog.. Hayırlısı ;))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkaten blog dünyasında yüzünü hiç görmediğimiz ama çok uzun süredir tanıyormuş gibi hissettiğimiz blog arkadaşları ediniyoruz.Bu arada umarım bebek sahibi olup, tüm duygularınızı paylaşarak hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

      Sil
  3. O kadar açık olmama rağmen çevremde beni hala anlamayan insanların varlığı blog açmama neden oldu.Her yazıda kendimden bir parça var.Ne bileyim beni tanımakta zorlananların yolu buralara düşer de beni daha iyi tanırlar.
    İlk başlarda ben de okunup-okunmamasına takmıştım ama baktım yazmak beni mutlu ediyor devam ettim.Günlüğüm gibi bir şey oldu.Kendim için yazıyorum.Nasıl yaptığım resimleri kendim için yapıyorsam bunu da kendim için yapıyorum.Mutlu muyum?Evet.Bu da kendimin kendisine verdiği bir ödül.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi blog bi anlamda kendimizi ifade etme yerimiz.Sanal bir günlük olması da ayrı bir güzellik. Kendinize en güzel ödülü vermişsiniz :)

      Sil
  4. Blog yazmak, yıllar içerisinde insanın nasıl bir değişim ve gelişim geçirdiğini net bir şekilde görmesini sağlıyor, değil mi?
    Benim yola çıkışım; keçeden yaptıklarımı paylaşmaktı. Sonra, bir kaç yıl evvel yazdığım bir kaç yazıyı ekledim. Onun akabinde gezdiğim yerler, gördüğüm şeyler, çevresel ve doğal ürünler derken yelpaze genişledikçe genişledi:) Bu aralar takıntım kanaviçe mesela:)) Güzel şey blog yazmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Zevkler, uğraşlar değişmese bile kişinin anlatım dili farklılaşıyor.İyi ki sen de blog yazıyorsun, biz de takip ediyoruz :)

      Sil
  5. Mim olayını hala benimseyemedim ama bazen konusu güzel olabiliyor bu mim gibi. Dediğiniz gibi blo yazmak ve diğer blogları okumak hep yeni şeyler öğrenmemizi sağlıyor.. Bir de terapi gibi etki yapıyor bana kızgın ve sinirli olduğum zamanlar yazmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazmanın kesinlikle rahatlatıcı bir etkisi var...

      Sil
  6. Blog gerçekten bulunmaz bir nimet. Sizi tanıyan insanlar anlayamazken bazen yüzünü hiç görmediğiniz blogger arkadaşlarımız bizi anlıyor. Bende arkadaş olmaya geldim :-)takipteyim canım bana da beklerim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ben de geliyorum hemen ziyaretinize :)

      Sil
  7. Canım iyiki bloğu açmışsın : ) Sana katılıyorum.Blog benim için de bir arşiv 😊

    YanıtlaSil
  8. Ben de oğlumun doğumundan sonra başladım. Kaç yaşında anne olursan ol tecrubesizsin. Yaşadıklarımı yaza yaza benim gibi bir çok anne buldum. Blogum oğluma büyüdü yani. Benim 2. Çocuğum gibidir blog.
    Iyi ki yazıyoruz bence ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki blog yazmaya başlamışsınız, severek takip ediyorum sizi:)

      Sil