5 Şubat 2016 Cuma

Kitaplar Üzerine

Piyasaya peş peşe yeni kitaplar çıkıyor. Okumayı seven biri olarak her kitabı okumak, yeni kahramanlarla tanışmak, yeni hikayeler içinde kendimi bulmak istiyorum. Ama ne mümkün...Bazen vakitsizlikten bazen de canım istemediğinden 2-3 haftada ancak bir kitap bitirebiliyorum. Son okuduğum kitaplar ise şöyle;

Aldatmak : Bir Paulo Coelho kitabı. Bunu okuyan bir arkadaşım çok sevdiğini 2 gün içinde bitirdiğini söylemişti. Ben de hemen aldım ve hevesle okumaya başladım. Ancak bana hikaye çok basit geldi. Sonuna kadar okuyup bitirdim ama sevemedim kitabı.
Aşkın Sanal Halleri : Bir Canan Tan kitabı. Internet yolu ile tanışmiş hiç bir araya gelmemiş çiftlerin aşklarını anlatan farklı öyküler içeriyor. Ben Canan Tan çok severim. Özellikle Piraye ve Hasret kitapları favorimdir. Ancak bu kitaptan çok keyif alamadım.
Belalı Bir Sevgilidir Ardımda Bıraktığım Şehir : Kitabın adı ne kadar havalı değil mi? İçeriği de güzel ve akıcı. Kitabın yazarı Aslı Tunç. Yazar benim Kabataş Erkek Lisesi’nden arkadaşım ve bu onun ilk kitabı. Kitapta farklı şehirlere ait farklı öyküler var. Seyahat etmeyi ve kitap okumayı sevenler için kesinlikle tavsiye ederim. Kitabı okurken kimi zaman kendinizi Dubai çöllerinde kimi zaman New York’ta bir gökdelende kimi zaman da Amsterdam'da bisiklet sürerken bulabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Aldatmak pek sevilenler arasında değil galiba. Aşkın sanal hallerini okumuştum ama dediğin gibi diğer kitaplara göre daha az sevilesi belki de hikayelerden oluştuğundandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size, öykülerden oluşan kitaplar daha sıkıcı olabiliyor.

      Sil
  2. Hah iyi buldum kendim gibi birini :) Bu Paulo Coelho nun kitaplarını sevemedim pek ben sorun bende sanıyordum değilmiş.

    Canan Tan'ı ilk tanıdğım kitap Piraye. Arkadaşım zorla vermişti lütfen oku diye. Ve o gün bugündür hala derin fırtınalar içinde Haşim'in Piraye'si mi? Murat'ın Aslı'sı mı? bilemem...

    Ve sanırım bir daha böyle bir Canan Ta kitabı gelmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piraye hakkaten muhteşem bir kitaptı. Uzun süre ben de etkisinde kalmıştım. Bir de size okumadıysanız Hasret'i önerebilirim.

      Sil
  3. İnsanlara kitapları sevdiren şeyin, hikayede yer alan birini kendileri gibi görmeleri yada o olmak istedikleri olduğunu düşünürüm hep.
    Ne yazık ki eskisi kadar kitap okuyamıyorum bu ara.
    sevgiler
    şafak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz kitap okurken çoğu zaman kendimizi kahramanlarla özdeşleştiriyoruz.

      Sil
  4. ilk iki yazar ilgimi hiç çekmiyor. şu üçüncüyü okuyabilirim. yazarı da ilginçmiş. ne güzel yerde okumuşsun bir de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Deep :)Keyifli okumalar diliyorum...

      Sil
  5. kitap yorumlarını çok seviyorum böylece hangi kitabı okusam sıkıntısından kurtulup sizlerin önerisine göre tercih yapabiliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum, okur yorumları çok önemli oluyor.Sevgiler...

      Sil
  6. CANAN Tan çok sevmem ama son kitabı merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kitabı hangisi bilmiyorum ama eski kitaplarından Piraye'yi tavsiye ederim :)

      Sil
  7. Aldatmayı herkes okudu baya bir beğenmiş ama bende alıp daha okumadım valla

    YanıtlaSil
  8. Aklımızdaki her kitabı okuyabilmek için hayat çok kısa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef :( Biz de en çok sevdiklerimizi okuyacaz artık.

      Sil
  9. Aldatmak ben de sevemedim o kitabı ... Ama diğerlerine bakmak lazım ...

    YanıtlaSil