22 Mart 2016 Salı

İftarlık Gazoz ve Karışık Kaset

Son zamanlarda iki tane film seyrettim. Bu filmlerden biri sinemada seyrettiğim İftarlık Gazoz. Hikaye 70’lerde bir Ege kasabasında geçiyor. Cem Yılmaz ve çocuk oyuncu Berat Efe Parlar boş rolleri paylaşıyor. Filmde usta çırak ilişkisi, dayanışma ve 70’lerin Türkiyesi çok güzel anlatılıyor. Seyrederken çok güldüğüm sahneler de oldu, duygulandığım sahneler de. Oyunculuklara bakacak olursak hem Cem Yılmaz hem de Berat Efe Parlar muhteşemler. Özellikle Berat Efe Parlar’ın oyunculuğu gelecek vadediyor.
İkinci izlediğim film ise Karışık Kaset oldu. Karışık Kaset bir kitap uyarlaması. Bi aralar kitabını çok okumak istemiştim ama kısmet olmadı. Hazır filmi bulmuşken de seyredeyim dedim. Çocukluğu benim gibi 80’li yıllara denk gelmiş olanlar karışık kaset olayını çok iyi bilirler. Önce evde sevilen şarkılardan oluşan bir liste hazırlanır, sonra kasetçiye gidilir ve istenilen karışık kaset doldurulurdu. Bıkana kadar da o kaseti dinlerdik. Bana çocukluğumu yaşatacağı için bu filmden çok umutluydum ama maalesef umduğumu bulamadım. Konu kopuk kopuk geldi bana L Öyle arka fonda bizi o yıllara götüren şarkılar da pek çalmadı. Kısacası kitabı nasıldı bilmiyorum ama filmi pek sevemedim.
Filmleri izlemek isteyenler olursa keyifli seyirler diliyorum...

13 yorum:

  1. Merhaba :) Karışık kasete ben de biraz baktım ama beni hiç çekmedi acaib umutluydum devamını izlemedim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben can sıkıntısından sonuna kadar izledim Nesrin ama nasıl başladıysa öyle bitti :(

      Sil
  2. iftarlık gazoz çok istedim ama izleyemedim bi türlü..
    güzeldi değil mi..
    çağan ırmak "nadide hayat"ı da tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nadide Hayat'ı seyrettim hatta burada da paylaşmıştım :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Normalde Cem Yılmaz'ın kendi filmlerini pek sevmem.Ancak burada başka bir yapımda oyuncu olarak bulunmuş ve çoook beğendim.

      Sil
  4. Karışık kasetteki çocukluk hallerini sevmiştim ben...
    Çocukluğumu hatırlattığından belki de...

    İftarlık gazoz hala izleyemediklerimden...
    İnşallah izleyeceğim bir gün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bne çok beklenti ile başladım filme sanırım o yüzden sevmedim:( İftarlık Gazoz için şimdiden iyi seyirler...

      Sil
  5. Eskiye götürdünüz beni evet listeler yapadık götürür kasede doldurturduk. Şimdiye göre ilkel ama zevkli bir olaydı.Karışık Kast filminin 2 başrol oyuncusunu da çok seviyorum belki onlar hatırına izlenebilir. Teşekkürler bu güzel tanıtım paylaşımı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için.

      Sil
  6. İftarlık Gazoz'a tek başıma gittim. Çok fazla Türk filmi çekiliyor bu ara. Aslında iyi bir şey. Fakat çoğunluğu tercih edeceğim türde değil. Fakat İftarlık Gazoz'u beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de maalesef küfürlerden ötürü çoğunu es geçiyorum :( İftarlık Gazoz bir aile filmiydi.

      Sil
  7. İftarlık gazozu bende izledim ama çok bayıldığım bir film olmaıd ne yazıkki.Berat efe parların oyunculuğu gerçekten de çok iyiydi.Takipteyim sizi :)

    YanıtlaSil