18 Mart 2016 Cuma

Tutunamayanlar, Yumi, Agapi ve Bir Duyuru

Bugün birbirinden farklı 3 tane kitap paylaşmak istiyorum.

Birincisi; Oğuz Atay’ın yazmış olduğu edebiyat dünyasının önemli eserlerinden biri sayılan Tutunamayanlar. Kitap bana hediye gelmişti ve ne zamandır kitaplığımda bekliyordu. Yeni yılın ilk günlerinde okumaya başladım. Kitabın bazı yerlerini merakla ve hevesle okuyarak geçtim ancak bazı yerlerinde ne kadar zorlandım anlatamam. Ancak zor ilerlememe rağmen okumaktan vazgeçmedim. Çünkü yazarın yaşama,sanata ve bir çok konuya dair engin bir bilgisi var ve bunu cümlelerine yansıtıyor. Dolayısıyla okumayı bırakmadan kitabı sonlandırdım. Bitirdiğim zaman kitabın bende bıraktığı izlenim ise şu oldu : Bu kitap tekrar okuncak nitelikte güzel bir kitap.
Okuduğum ikinci kitap ise Yumi. Kitabın yazarı daha önce ismini duymadığım Erdal Güven. D&R’ın sitesinde dolaşırken kitabın fiyatını ucuz görüp Japon kültürüne ait bir şeyler öğrenirim diye kitabı satın almıştım. Öncelikle şunu belirtiyim kitabın adı neden Yumi hiç anlamadım. Çünkü kitaba ismini veren Yumi isimli kadın yalnızca bir kaç sayfada geçiyor. Kitap, Ertuğrul Fırkateyn’in batması ile başlıyor ve Abdülhamit dönemini –o dönemdeki Osmanlı-Japon ilişkilerini- anlatıyor.  O döneme ait bilgi edinmek için faydalı bir kitap. Yalnız bazı yerlerde devam hataları ve tekrarlayan cümleler var L
Son okuduğum kitap ise Sarah Jio’nun Agapi isimli kitabı oldu. Sarah Jio’nun daha önce de bir çok kitabını okumuştum. Kitapları kafa dağıtmak için bire bir. Ancak sonrasında kitabın konusunda dair hiç bir şey hatırlamıyorum. Aynen bu kitapta da öyle oldu. Şu an konusunu hiç hatırlamıyorum J
İşte okuduğum kitaplar böyle. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim. Bir de bugün ufak bir paylaşım yapmak istiyorum. Tülin Abla’nın vesile olduğu çok güzel bir etkinlik var. 23 Nisan’da lösemili çocuklar oyuncaklarla mutlu edilmek isteniyor. Aşağıdaki linkten konuya ulaşılabilir. Minik yüzlerde kocaman bir gülümsemeye neden olmak ister misiniz?

16 yorum:

  1. Çok teşekkürler canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben mart ayını okuma açısından çok bereketsiz geçirdim. Sabahın köründe işe gelip akşamın nasıl olduğunu anlamadan çalışıyorum. Bu da öyle bir zaman işte, diyip kendimi rahatlatıyorum. Elizabeth Gİlbert'ın yazmak, yaratıcılk ve ilhamla ilgili kitabı Büyük Sihir'i okuyorum. Bir de Isabel Allende'nin kitabı. Mart ayını bu iki kitabı bitirerek sonlandırabilirsem kendimi başarılı sayacağım :)
    Öpüyorum seni çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ayda 2 kitap, daha ne olsun Özlemcim. Çalışan insanın çok fazla sayıda kitap okuması zor :( Hele bir de evliyse yani sorumluluk arttıysa daha da zor.Keyifli okumalar diliyorum ve ben de seni çok öpüyorum.

      Sil
  3. kitap okumak gibisi var mı :)!

    YanıtlaSil
  4. Tutunamayanları bitirememiştim ben:/ Uktedir ama içimde. Bir Bilim Adamının Romanı isimli bir kitabı var Oğuz Atayın. Tamamlamayı başarabildiğim tek kitabı o:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversiteye giderken okumuştum Bir Bilim Adamının Romanını.O da çok sürükleyici değildi ama yine de gerçek yaşam öyküsü olması merak uyandırıyordu.

      Sil
  5. Tutunamayanları ben de çok okumak istiyorum. Ancak okuyan arkadaşlar psikolojik çözümleme olduğunu, çok ağır olduğunu söylediler. Ben de vaz geçtim. Şuan ruh halim buna müsait değil. Sadece erteledim... Teşekkürler bizi bilgilendiren paylaşımınızdan dolayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet arkadaşlarınız haklı, çoğunluğu psikolojik çözümleme :( Ruh haliniz müsait değilse hiç düşünmeden erteleyin.

      Sil
  6. amazing post dear :)
    have a nice weekend! :)
    Kisses,
    Tijana

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Really?:))It's ridiculous to leave comment without understanding...

      Sil
  7. Tutunamayanların ismini çok duydum ama hiç okuma nasip olmadı. Belkide bir şey okumamam gerektiğini düşünüyor.

    YanıtlaSil
  8. son ikiyi okumayım madem de ovuzun bak korkuyu beklerken ve tehlikeli oyunları da okusan yaaa ne yazar beee yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında yukardaki 3 kitap da iyiydi ama benim en sevdiğim Ttunamayanlar oldu :)

      Sil