17 Mayıs 2016 Salı

Cenevre, Lyon ve Tatil Başlasın

Geçen hafta yurt dışına ailece güzel bir seyahat gerçekleştirdik. Her sene seyahat öncesi derin bir heyecan duyar, günler öncesinden planlar yapar, hayaller kurardım. Bu sene ise daha önceki seneler gibi  heyecan içinde değildim. Tek beklentim dolu kafamı biraz boşaltmaktı. Bu düşünce ile Cumartesi sabahı çok erken saatlerde hava alanının yolunu tuttuk. İstikamet Cenevre idi.

İsviçre’ye yaklaşınca karlı Alp dağları gözükmeye başladı. Yukarıdan karlı dağları seyretmek çok hoştu.
Uçak Cenevre üzerine geldiğinde aklımda hava durumu ile ilgili bazı düşünceler vardı. Muhtemelen hava şimdi yağmurludur, iyi ki yağmurluğumu almışım derken parıl parıl parlayan güneşin merhabası beni şaşırttı.

Cenevre’de ilk gördüğümüz yer meşhur fıskıye  (Jet D’eau) oldu. Rüzgarlı havalarda insanları rahatsız etmemek için çalıştırılmayan fıskiye havanın güneşli ve güzel olması dolayısıyla çalıştırılmıştı.
Fıskiye sonrası İngiliz Bahçeleri isimli parkta çiçek saati gördük. Mevsim çiçeklerine göre düzenlenmiş olan ve çalışan saat çok güzeldi.
Sonrasında ise Cenevre’nin bir kaç tarihi binasını görerek şehirden ayrıldık ve Lyon’a doğru yola çıktık. Cenevre küçük, temiz, güzel ama bir o kadar da pahalı bir şehir. Yani şöyle diyim Mc.Donald’s ta bir menü 14 Euro civarı. Artık gerisini siz düşünün.

Lyon, Rhone ve Saone nehirleri arasında kalan bir Fransız şehri. Ben böyle içinden nehir akan şehirleri çok seviyorum. Dolayısıyla Lyon’a da hemen kanım kaynadı.
Bellecour meydanı şehrin en büyük meydanı. Hatta ülkenin de en büyük meydanlarından biriymiş.
Lyon Katedrali…
Lyon’da en sevdiğim bölge eski şehir diye tabir edilen cafelerin, yerel dükkanların bulunduğu, kalabalığın yoğunlaştığı cıvıl cıvıl kısım oldu.
Buralara kadar gelmişken sevimli bir Fransız cafesinde macaron tatmadan dönmek olmazdı.

Burası da Karayip Korsanları teması ile süslenmiş bir şekerci dükkanı. Şekerle öyle aman aman aram olmadığı için alışveriş yapmadım ama dükkanın bir kaç yerde şubesinin olması meşhur olduğunu gösteriyordu.

23 yorum:

  1. şahane,merakla devamını bekliyorum canım:)

    YanıtlaSil
  2. 14 euro fast food! yok artık, yunan iyi yunan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fast food en ucuz yiyecekti düşün artık Handan. Yunanistan'a bir türlü gidemedim.Burnumuzun dibinde ya erteleyip duruyoruz...

      Sil
  3. Şöyle yapalım mı? Siz çok gezenler ayakkabılarının altına isim yazsın. ( önce benim adımı. Lütfen, lütfen) Sonra gezdiği yerde ayağını sürtsün. Hı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhha, tamamdır ben bir daha ki seyahatime yazıyorum isminizi ayakkabımın altına :))

      Sil
  4. Fiskiye muhteşem görünüyor, saate bayıldım çok orjinal. Ortasından nehir geçen bir şehir hımm yaşanası olurdu sanırım ;) Akan su her zaman dinlendirici özelliğe sahip biz ancak musluktan akanla yetiniyoruz buralarda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıskiye ve çiçek saat gerçekten güzeldi. Evet aynen öyle, akan su dinlendirici özelliğe sahip oluyor. İstanbul'da şanslıyız muhteşem bir boğaz var ama ona ulaşmak için de korkunç bir trafik var maalesef.

      Sil
  5. Çok güzel bir gezi olmuşa benziyor. Devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. bana sölesene noluuur. hangi tur, kaç euro verdiniz toplam kaç gece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, Jolly tur ile gittik.8 gece 7 gün.Taa kışın yaptırmıştık rezervasyonu fiyattan emin değilim ama 700 ya da 750 Euro olması lazım.

      Sil
    2. tamam bak tam tur ne oluyo, isviçre fransa mı. şehirleri tam sölesene yaaa. :) cenevre lyon :) tur programını saklıyorsundur :)

      Sil
    3. Deep, internetten linkini buldum.Aşağıdaki linkte tüm detaylar var.
      http://www.jollytur.com/isvicre-fransa-italya-turlari/314#tab=0

      Sil
    4. o linki bulmuştum gündüz. o programa gittiniz yani de mi. tişkürler :)

      Sil
    5. bir de, 1400 euro diyor o söylediğin tur programı, sen 750 demiştin yaa :)

      Sil
    6. Evet yukarda linkini verdiğim tura gittik.Fiyatı 699 Euro.Sen isviçre yerine isveç e mi baktın acaba?Çünkü isviçre-italya-fransa turları 800 Euro yu geçmiyor kesinlikle.Benim yukarda verdiğim linki adres çubuğuna copy paste edersen detayı görebilirsin.

      Sil
  7. Huhuu baya pahalıymış, şekerci dükkanı çok güzelmiş, şu macaronları bir ben sevemedim sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sevmiyor musun macaron?Belki lezzetli yapan yere denk gelmemişsindir.İstanbul'da bazı pastanelerinki çok güzel oluyor.Yolunuz bu taraf düşerse beraber deneriz :)

      Sil
  8. Instagram'dan takip ettim geziyi, şimdi böyle okuma güzel:)
    İçinden nehir geçen şehirleri ben de çok severim.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir gezi olmuş bende çıkmak istiyorum ama çocuklarla la biraz zor ve pahalımı olur acaba diye düşünüyorum. bu arada tatili planlarken nelerden yaralanıyorsun paylaşısan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ailece nereye gideceğimizin kararını veriyoruz. Sonrasında işi ben devralıyorum :) Güvendiğim bir kaç tur şirketinin programlarına bakıyorum. Rota ve zamanlama uyuyorsa kayıt oluyoruz. Peşinden de en zevkli kısım araştırma başlıyor. Internetin başına geçip daha önce oralara gitmiş kişilerin önerilerini tek tek not ediyorum.Gezi sitelerini okuyorum, gezilecek yerler ve yeni tatlar deneyebileceğimiz mekanları yazıyorum ve tatil başlasın :)

      Sil