22 Haziran 2016 Çarşamba

36 Yaşında İtalyanca Öğrenmek

Bildiğim İngilizcenin dışında yıllardır bir yabancı dil daha öğrenmek istiyordum. Ancak iş yoğunluğumdan ötürü bir türlü buna zaman ayıramıyordum. İşten ayrılma kararı almamın ardından bu istek beynimde daha çok yoğunlaştı ve biraz araştırma içine girdim. Aslında ikinci dilin ne olacağı konusunda da tam kararım yoktu. Uzun bir süre İtalyanca ve İspanyolca arasında gidip geldim. Sonunda İspanyolcanın dünya üzerinde kullanım alanı daha yaygın olmasına rağmen İtalyancayı tercih ettim. Sanırım bunda daha önce her iki ülkeye yaptığım ziyaretler etkin rol oynadı. İtalyan insanından ne kadar pozitif elektrik aldıysam İspanyollar da bana bi o kadar uzak gelmişti. Bu yüzden tercihim İtalyanca yönünde oldu.

Geçen hafta kursum başladı. İlk kurs günü kendimi çok tuhaf ve garip bir heyecan içinde hissettim. 36 yaşındayım ve mezuniyetimden tam 13 sene sonra yeniden defter ve kitap ile buluşuyordum. Sabah erkenden defterimi ve kitabı alarak evden çıktım ve dersin başlamasına tam 45 dakika kala sınıfa vardım. Beni koridorda gören kurs hocalarından biri de şaşırarak  “biraz erkencisiniz” dedi. Ben de “çalışkan öğrenciyim ben” diye cevap vererek tek kolçaklı sandalyemde yerimi aldım. Bu arada ertesi gün derse son 10 dakikada yetişebildim. Öğrenci milleti işte ortama çabuk uyum sağlıyor  diyelimJ

İtalyan hoca eşliğinde başlayan ders inanılmaz keyifli geçti benim için. Umarım bu şekilde devam eder ve İtalyanca öğrenerek yıllardır süregelen bir hayalimi gerçekleştirmiş olurum.
Hadi ciao J)

29 yorum:

  1. Her 2 dil de kulağa inanılmaz hoş geliyor. Her 2 ülkeye gitmiş biri olarak, ben de İspanyolları çok daha yakın hissettim, ortam durum diyelim :)
    İtalyancanın çok kolay bir dil olduğunu, bir akrabamızın italyan eşi söylüyordu, Türkçe gibi sondan eklemeli bir dil olduğundan sanırım pek zorluk yaşamayacaksınız, kolaylıklar dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş çok sevindim sizin adınıza :) bende çok istiyorum ama dediğiniz gibi işten güçten kolay kolay vakit bulunmuyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler umarım sizin de başlamak için bir fırsatınız olur.

      Sil
  3. İtalyanca güzel bir dil... Biraz kaba gibi gelse de kulağa özellikle aksanlı konuşmaları çok hoşuma gider.
    Hayal ettiğin birşeyi daha gerçekleştirdin, ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya çok istiyordum...İtalyanca kaba olmasından ziyade çok gürültücü bir dil.Biraz kulağı yoruyor :))

      Sil
  4. Hangi dil olursa olsun, yeni bir dil öğrenmenin heyecanı harika. Ben ingilizce ve arapça biliyorum ama almanca öğrenmeyi çok istiyorum. Bizim ailede çok almancı var kendimi acayip dışlanmış hissediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir gün öğrenirsiniz Almancayı.Bu arada alamancıların aralarında Türkçe yerine Almanca konuşması çok fena oluyor.Sinir oluyorum ben.

      Sil
  5. Tebrik ediyorum. Yaşa biz takan bir milletiz. Batı'da hiç te öyle değil.
    ben 38 yaşında İngilizce kursuna gittim Amerika'da, master programlarına başvurdum. Bir tek an birinin yüzünde yaşımla ilgili bir şaşkınlık görmedim.. O bizim kendimizi gördüğümüz yerler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında doğru söylüyorsunuz.Biz sanırım yaşa göre yapacaklarımızı sınırlandırmış bir toplumuz.

      Sil
  6. Tebrik ederim sizi. Maşallah size. Ben de fransızcayı öğrenmek isterdim. Belki ilerde nasip olur. Umut verdiniz bana vallahi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. bende 39 yaşında öğreniyorum.... ama evde kitaptan çalışılıyorum, maalesef kurs imkanım yok ama senin adına sevindim... bacio, mia amici :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhaha bacio'nun anlamını bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum :) Anch'io mia amica :)))

      Sil
  8. SÜPER BİR FİKİR, MERAKLA BEKLİYORUM YAZILARINI CANIM
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim, hemen sitenizi ziyaret edicem.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir haber! Kaçıncı olursa olsun yeni bir dil öğrenmek beyni geliştiren bir eylemmiş. Tebrik ediyorum, darısı başıma:)

    YanıtlaSil
  11. Harika ya, öğrenmenin yaşımı olurmuş?Dil öğrenmek benim de hayallerimden biri olduğu için çok güzel geliyor blki de ama, önemli olan hayalini gerçekleştiriyor olman. Başarılar dilerim. :)

    YanıtlaSil
  12. :) Elli yaşından sonra Osmanlıca için kursa giden bana bu çok normal geldi! 38 Yaş da neymiş :))
    Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlıca mı? Çok zor olmalı, tebrik ediyorum sizi.

      Sil
    2. Kur-an ı arapça harfler ile okumayı bilenlere daha kolay.
      Ben "elif"i kursta öğrendim. Ama 90 dan aşağı not da almadım :))
      Teşekkür ederim.

      Sil
    3. Öyle mi ben biliyorum. Haftada bir kez Kur-an okurum mutlaka.İtalyanca sonrası ona da mı niyetlensem :) Sizi çok tebrik ediyorum tekrar.

      Sil
  13. İnanmıyorum yıllar sonra sıralarla buluşmak öğrenci moduna girmek. Çok tebrik ederim insan her yaşta hayallerinin peşinden koşmalı bence :)

    YanıtlaSil
  14. Dili hiç bilmeden de Italyanca ve Fransızca şarkı dinlemek çok hoşuma gide. Ne iyi yapmışsın Gamzem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım sonuna kadar devam ederim :)

      Sil
  15. Öğrenci moduna çok kağtırma kendini sonra dersi asabilirsin :)
    Şaka bir yana, tebrik ederim. İnsanın kendini yenilemesi harika bir şey, ben ne yazık ki yapamıyorum artık.
    İyi bayramlar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet zaten derse gidip gelirken çevredeki cafeler, restoranlar pek ilgimi çekmeye başladı :) Size de iyi bayramlar diliyorum, sevgiler...

      Sil