7 Eylül 2016 Çarşamba

Geçen Günler ve Biten Kitaplar

Efendim günler bir birini kovalamaya devam ediyor. Daha dün yaz başlangıcı iken bugün son bahar arefesi. İtalyanca kursuna gitmeye devam ediyorum. Dersler bazen çok keyifli geçerken bazen de beni zorluyor. Bu durumda çiğnemeden ekmek yenmiyor diye kendimizi teselli ediyoruz :) Bu arada geçtiğimiz hafta ufak bir Doğu Karadeniz gezisi yaptım. İlerleyen günlerde gezimin detaylarını paylaşmak istiyorum ama önce bakalım hangi kitapları okumuşum...

Kurt Seyit & Shura; yine bir Nermin Bezmen kitabı.  Bir Rus kızı ile Kırımlı delikanlının aşkının anlatıldığı hikaye Rusya’da başlıyor ve İstanbul’da bitiyor. Aslında hikaye salt bir aşk hikayesi değil. Bolşevik İhtilali konuyu şekillendiren ana unsurlardan biri. Kitap gerçek hayat uyarlaması. Hikayenin ana kahramanı Kurt Seyit, Nermin Bezmen’in dedesi oluyormuş. Ben çok severek okudum. Okumak isteyenlere tavsiye ederim.
Enver Paşa’nın Sultanı ise bir Melike İlgün kitabı. Daha evvel Melike İlgün’ün yazmış olduğu Bir Başvekil Sevdim isimli kitabı okumuş ve çok beğenmiştim. Bu kitabı da sevdim ancak önceki kitabın bende bıraktığı etkiyi bırakmadı. Enver Paşa ve Naciye Sultan üzerine kurulu hikaye, İstanbul’un işgali, hanedan ailesinin sürgündeki yaşamı gibi konulara da değiniyor.
Son okudum kitap ise Zülfü Livaneli’nin yazmış olduğu Engereğin Gözü oldu. Sultan İbrahim döneminin anlatıldığı kısa bir kitaptı. Zülfü Livaneli kitaplarını çok sevmeme rağmen bu kitaptan çok keyif aldığımı söyleyemeyecem.
Keyifli okumalar…

7 yorum:

  1. Bn konuşmaya daha yeni yeni başlarken italya da yaşıyormuşuz bu yüzden , italyancayı konuşabiliyormuşum ama tabi şimdi hatırlamıyorum , bende italyanca öğrenmek isterim ama çok zor gibi geliyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence deneyebilirsiniz, çok zor bir dil değil😊

      Sil
  2. Kurt Seyit ve Shura nın aşkı ve öyle bir sonla bitmesi beni çok etkilemişti. Soluksuz okumuştum.

    YanıtlaSil
  3. oh valla hayat da sana güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Kurt Seyt ve Shura'yı lise son sınıfta okumuştum. Biz de anne tarafından Kırım Türkleri'ndeniz, Kırım Türkleri Derneği'de imza günü yapmıştı Nermin Bezmen. O zaman edinmiştim. Çok etkilenmiştim romandan. En sevdiklerimden biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim.En yakın zamanda devamını da okumak istiyorum :)

      Sil