2 Mart 2017 Perşembe

Kadıköy’de Bir Gün

Geçtiğimiz hafta Gülşah ile Kadıköy’de buluştuk. Gülşah da bir blogger. Hatta o benden çok daha eski ve tecrübeli bir blogger. Çok okuyan, çok seyreden biri ve harika bir anne. Blogunu takip etmek isterseniz https://gulsahtoptas.blogspot.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Buluşmadan evvel beraber kahvaltı yapacağımızı kararlaştırmıştık ancak nerede yapacağımıza karar vermemiştik. İstikametimiz kahvaltıcıların yoğun bulunduğu Sanatçılar Sokağı oldu. Burada ilk gördüğümüz cafeye – Kibrit Kutusu- girdik. Kibrit Kutusu eski bir ahşap konak içinde hizmet veren küçücük bir cafe. Adının kibrit kutusu olması da sahip olduğu geniş kibrit kutusu koleksiyonundan kaynaklanıyor.
Koleksiyon yapmak ne güzel di mi? Benim de gözüm gibi baktığım bir kartpostal koleksiyonum oluştu son 4 sene içinde. Neyse konumuza dönecek olursak kahvaltı siparişimizi verdik ve sohbete başladık.
Asıl amacımız sohbet olduğu için kahvaltının çok da önemi yoktu. Buna rağmen harika bir kahvaltı ile karşılaştık. Özellikle ege otları ile pişirilmiş yumurta harikaydı.
Sonrasında beraber Bahariye’de dolaştık ve Şekerci Cafer Erol’da kahve molası verdik. Kadıköy’e geldikçe buranın önünden hep geçerdim ama üst katının cafe olarak hizmet verdiğini bilmiyordum. Orada oturup kahve içmek güzeldi.
Camdan gözüken Kadıköy görüntüsü de çok hoştu.
Kısacası beraber güzel bir gün geçirdik. Bir daha ki buluşmamız muhtemelen bizim bu tarafta olacak. Bu sefer rehber ben olacağım J

13 yorum:

  1. Canım benim harika, keyifli geçen birgünü ne güzel özetlemişsin.
    İyi ki ogün buluşup turladık, shbet ettik ve yeni yerler keşfettik.
    En yakın zamanda bende o tarafa geliyorum.
    Öpüyorum çok iyi geceler, hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki buluştuk.Tamam en kısa zamanda bu tarafa bekliyorum :)

      Sil
  2. İnan "Kibrit Kutusu Cafe" yi not almıştın geçenlerde.
    Tekrar İstanbul'a gittiğimde uğramak için :) Eh, bu kadar olur !
    Küçük oğlumun da kibrit kutusu koleksiyonu var. Daha çok gidilen yerlerden toplanmış. Benim yurt dışındaki koleksiyoner arkadaşlarım da yollarlar ara sıra.

    Bu arada kartpostal koleksiyonu klasik ve çok sevilen bir koleksiyondur. Lakin yelpaze o kadar geniş ki. Tematik olması daha kolay sanki. Mesela bir arkadaşım sadece Noel Kartpostalları topluyor, bir diğeri ülkelerin folklorik kıyafetlerini gösteren kartları. Sadece uçak yada demiryolları, trenler diye ayıranlar var...
    Senin koleksiyonun bir teması var mı Esra'cığım? Katkıda bulunmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesadüf diye bir şey yoktur diyorlar. Düşüncelerimizi çekermişiz, siz de Kibrit Kutusu'nu düşünerek çektiniz sanırım :) Benim kart koleksiyonumda tema var ama değişiyor. Şöyle diyeyim bir ara sadece kış ve noel kartpostalı topladım, sonra çay-kahve kartpostalı topladım, şimdi de kedi köpek topluyorum :)

      Sil
  3. İstanbul'un her yeri ayrı bir güzel. Kibrit Kutusu ise ayrı bir ilgimi çekti.

    YanıtlaSil
  4. Ah ne güzel yapmışsınız buluşmakla. Dolu dolu bir sohbet olmuştur, ne güzel...

    Kibrit koleksiyonuna bayıldım yalnız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'a yolunuz düşerse hep beraber buluşuruz inşallah.

      Sil
    2. Evet evet bu tarafa yolun düşerse görüşelim Şebnem.
      Gamze'nin sohbeti çok keyifli...
      Öpüyorum siziii :)

      Sil
  5. sanatçılar sokağı bayılırıım yaaa. bi arkadaşım o sokakta oturuyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama eskiden el sanatları tezgahları vardı bu sokakta artık kalmamış :(

      Sil
  6. Kadıköy çocukluğumun, gençliğimin geçtiği yer. Erenköy'e çocuklarıma gittiğim zaman dönüşte mutlaka Çarşı'yı da gezerim.Cafer Ero çok sık uğrayıp akide şekeri aldığım yerdir ama ben de bilmiyordum üst katını.Ben de koleksiyonculuğu seviyorum. Siz kartpostal derken postcrossing üyesi misiniz? Güzel bir gün olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Evet evet postcrossing e üyeyim. Posta kartı toplamanın en kolay yolu:))

      Sil