19 Eylül 2017 Salı

Hyde Park, Harrods, Fish&Chips ve Çin Mahallesi

Renkli evlerin arasından ayrılarak Hyde Park’a doğru yürümeye başladık. Hyde park, bir ucundan diğer ucuna 4 km'yi bulan çok büyük bir park. Ne yazık ki tamamını gezme şansımız olmadı. Bizim tercihimiz park içinde yer alan Kensington Sarayı ve Kensington Bahçeleri yönündeydi.
Kensington sarayı bir dönem Lady Diana’nın yaşadığı yer. Girişinde Lady Diana’nın fotoğrafını görmek insanı hüzünlendiriyor.
Sarayın bahçesinde yer alan çiçekler her sene farklı bir temada düzenleniyormuş. Bu sene beyaz… Bunun nedeni de Lady Diana’nın ölümünün 20.yılında onun en sevdiği rengi simgelemek..
Kensington sarayından sonra park içinde yürümeye devam ettik ve gölete ulaştık. Çimlerin üzerine yayılmış insanlar tam bir tembellik modundaydı. Onları görünce kendimi düşündüm. Uzun süre oldu böyle uzun uzun çimlerin üzerine yayılıp, gevezelik etmeyeli. Sürekli bir yerlere yetişme durumundayım. Çalışmadığım aylarda bile kursa git, spora git, alışverişe çık, yeni bişiler dene, yap, koştur halindeydim. En kısa zamanda İstabul’da da böyle bir gün organize etmek ve sadece 1 gün de olsa yavaşlamak istiyorum.
Şimdi Londra’daki koşturmamıza geri dönelim J Hyde Park sonra çok katlı alışveriş merkezi Harrods’un yolunu tuttuk. Harrods, bir çok lüks markayı bünyesinde barındıran epey büyük çok katlı bir mağaza.
İçinde giyim eşyasından, ev eşyasına, mücevherattan kozmetiğe kadar bir çok şey satılıyor. Tabi ki fiyatlar oldukça pahalı. Bir de meşhur maskotu var o da bakınız aşağıda J
Sabahtan beri dolaşmaktan ayaklarımıza kara sular inmişti. Hem biraz dinlenmek hem de acıkan karnımızı doyurmak için Soho’ya doğru yola çıktık. Soho, Londra’nın eğlence ve yeme içme semti diyebiliriz. Burada fish&chips molası vererek biraz dinlendik ve karnımızı doyurduk.
Yemek sonrası yola devam… Bu sefer Çin mahallesindeyiz. Soho’da yer alan Çin mahallesi öyle çok büyük bir mahalle değil. Hepi topu bir sokaktan oluşuyor. Sokak boyunca da uzak doğu yeme içme mekanları yer alıyor.
Gün bitti mi?Tabi ki bitmedi J Günün geri kalanı da bir daha ki yazıya…  

10 yorum:

  1. Bazen hayatı yavaşlatmak gerekiyor hakikaten. Bunu ben de beceremiyorum maalesef. Hep bir yerlere yetişme telaşı, bitirme telaşı...
    Öpüyroum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en kısa zamanda yavaşlatıcam.Önce şu yetiştireceklerimi bir bitireyim :)

      Sil
  2. Bol gezmeli yeşillikle ve keşifli bir gezi olmuş bakalım devamında neler olmuş ;)

    YanıtlaSil
  3. hep en güzel en temiz ülke derler yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok temiz miydi tartışılır ama güzel bir şehir:)

      Sil