20 Aralık 2017 Çarşamba

Cuenca ve Madrid

Madrid’e doğru yol alırken önce küçük bir şehre uğradık. Cuenca isimli şehir uçurumun kenarına kurulmuş asma evleri ile meşhur. Cuenca için rehberimiz İspanya’nın Kapadokyası tabirini kullandı. Şehir güzel ama Kapodokya’yı görmüş biri olarak asla Kapadokya ile kıyaslanamayacağını düşünüyorum. Kapadokya çok daha etkileyici bir yerleşke.

Rengarenk evlerin sıralandığı meydan…
Dar sokaklar arasından kuşbakışı Cuenca…
Cuenca’da biraz dolaştıktan ve bir kahve molası verdikten sonra Madrid’e hareket ettik. Madrid’de ilk gördüğümüz yer arena oldu. Arenanın ne içini gezdik, ne de boğa güreşini simgeleyen bir hediyelik eşya aldık. Çünkü bu vahşet maddi olarak desteklenmeye devam ettikçe ve ilgi gösterildikçe uzun yıllar devam edecek gibi gözüküyor.
Boğanın boynuzları arasında kalmış bir matador heykeli…
Veee Madrid şehir merkezi…İlk durağımız San Miguel pazarı…
San Miguel pazarı Valencia ve Barcelona’daki pazarlara benzer şekilde kurulmuş kapalı bir yiyecek pazarı. Yine envai çeşit yiyecek arasından seçim yaparak karnımızı burada doyurduk.
Madrid şehir merkezinde biraz daha gezdikten sonra soluğu otelde aldık. Madrid ile ilgili anlatılacak daha çok şey var. Tabi ki bi daha ki yazıya hatta Madrid’in bir de bonusu olacak J

12 yorum:

  1. Offf offf yine gezmeler gezmeler Gamze gezmelere doymuyordu :D
    Boğa güreşi ile ilgili hem fikiriz ne iyi yapmışsınız bu vahşeti desteklememekle, Madrid'in bonusu merak ettim bir sonraki yazıyı merakla bekleyen bir Ülkü koyalım şuraya ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok meraklandırmadan yazayım o zaman yeni yazıyı :)

      Sil
  2. Santiago Bernabeu'yu gezmediğinizi düşünmüyorum:-) En son euro idi galiba:-)

    YanıtlaSil
  3. cuenca ha bak çok özendirdin burasını pek seveceğime eminim şimdi işallah gidersem :)

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum gezmelerineee :)

    YanıtlaSil
  5. İnsanların zevkle boğa güreşini seyrettiklerni gördüğümde kötü oluyorum her seferinde... Neden diye sorasım geliyor herbirine ayrı ayrı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef insanların bir kısmı vicdanlarını yanında taşımıyor :(

      Sil
  6. Boğa güreşlerine tavır alman iyi olmuş. Ben çocuklarımı hiç sirke götürmemişimdir benzer düşüncelerimden dolayı. Bir kere AOÇ deki Hayvanat Bahçesi ne misafirlerimizi götürdüğümüzden yani onlar için gitmiş, oradaki hüzün içime sinmişti. Nasıl üzgün tüm hayvanlar inan hissediyorsun... O oldu, karşıyım. ( Mandıra Filozofunu geçtim)

    Neyse, Madrid i sevmişsin sen belli. Ben ise sadece o deniz ürünlerinden tatmak için bile gidebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce isntagramda bir arkadaşın sirk paylaşımını gördüm ve sizinle aynı şeyi hissettim. 10 sene öncesine kadar ben de sirk gösterisi, yunus gösterisi gibi şeyleri izlerdim ama şimdi kesinlikle karşıyım.

      Sil