18 Ocak 2013 Cuma

Beyoğlu'nda Saklanmış Bir Pasaj

Beyoğlu’nda dolaşırken Atlas, Aznavur, Halep, Çiçek pasajlarını hepimiz görmüş ve en az bir kez olsun içini gezmişizdir. Ancak Avrupa Pasajı çoğu kimsenin uğrak noktası olmaz. Bir kapısı Balık Pazarı girişinde diğer kapısı ise Galatasaray’ a bakan ara sokakta olan Avrupa Pasajı yaklaşık 125 senelik bir pasaj. Pasajın diğer bilinen adı ise ilk yapıldığında dev aynalar içermesinden ötürü “Aynalı Pasaj” . Geçen balık pazarında gezerken pasajın içerisini daha evvel hiç gezmediğimi fark ettim ve içeri girdim. Avrupa Pasajı dar, uzun bir koridordan oluşan küçük bir yapı. Pasajın en ilgi çekici noktası ise dükkanların üzerinde yer alan heykeller. Pasaj Avrupa’da ki bir pasajdan esinlenilerek  yapılmış. Koridor boyunca karşılıklı dükkanlar var. Bu dükkanların kimilerinde hediyelik eşyalar, kimilerinde antika ürünler, kimilerinde ise çeşitli posterler bulmak mümkün.

Pasajın balık pazarından girişi
Pasajın genel görünümü
 2.katta sıralanmış heykeller
Pasajın girişinde karşılaştığım ilk dükkan iğne oyaları,şallar ve çeşitli tekstil ürünleri satan bu dükkan oldu.İğne oyasını çok sevdiğim için güzel bir tane satın aldım :)


  
Antika eşyalar satan bir dükkan
Aşağıda foroğrafı olan dükkanda ise ilginç biblolar,takılar ve süs eşyaları vardı.Özellikle fotoğrafta görülen Hacivat Karagöz objeleri çok güzeldi.


Yine aynı dükkanda siyah beyaz İstanbul fotoğrafları bulmak mümkün.

2 yorum:

  1. bloğunda geziyorum izninle..harika görseller var beğendim izlemeye aldım seni arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum.Ben de sizi izlemeye aldım :)

    YanıtlaSil