13 Mayıs 2015 Çarşamba

Hidiv Kasrı

Aslında bu yazıyı çok önceden yazacaktım ama fırsat bulamadığımdan bugüne kaldı. Geçtiğimiz hafta sonu değil önceki hafta sonu kahvaltı için ailece Hidiv Kasrına gittik. Bu benim Hidiv Kasrına ilk gidişim oldu.

Kasır küçük bir koru içinde yer alıyor.  Koruya girdiğimiz anda burnumuza çarpan koku çok hoştu. Gece bolca yağmur yağdığı için toprak iyice ıslanmış ve etrafa yayılan toprak kokusu bilumum çiçek kokuları ile birleşmişti. Ayrıca her yer çok temiz ve sakindi.
Kasır, yaklaşık 100 sene önce Mısır’ın son hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından bir İtalyan mimara yaptırılmış. Görüntü itibari ile saray yavrusu dersek yanlış olmaz.
İç mekan da dış mekan gibi özenle yapılmış ve dekore edilmiş. Tavan süslemeleri, mermer sütünlar ve çeşmeler göz alıcı.
Kahvaltıda sunulan yiyecekler de fena değildi. Burayı şu an Beltur işletiyor. Dolayısıyla Yıldız Korusu, Emirgan Korusu içinde yer alan köşklerde sunulan kahvaltının hemen hemen aynısı.

10 yorum:

  1. çok severim burayı, kahvaltı bi yana o manzara o yeşilin tadı bambaşka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle kahvaltıdan ziyade o sakin, huzurlu ortamda bulunmak çok iyi geldi bana.

      Sil
  2. Bu tür yerleri belturun işletmesi çok hoşuma gidiyor...Özel işletmelerin elinde olsa ancak sosyetik düğünlere mekan olurdu...
    Sevgiler Gamzecim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sabah kahvaltılarında Belturu seviyorum.Fiyat/yiyecek performansı da iyi oluyor.Ancak akşam yemeklerinde bekleneni karşılayamıyorlar :(

      Sil
  3. 2-3 yıl önce gitmiştik, gerçi kıştı ve akşam yemeği için gitmiştik yinede güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış deyince aklıma kar geldi.Karlı havalarda da çok hoş olur diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Fiyatlar nasıldı acaba??
    Aslı

    YanıtlaSil
  5. İstanbul ziyaretimizde gitmiştik. Çok güzel bir manzarası harika bir havası var. Aldığı nefes vermek istemiyor insan orada ciğerlerime doldurup gelesim geldi. Yanlış hatırlamıyorsam dondurma kızartması yemiştim orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa dondurma kızartması olduğunu bilmiyordum orada.Bi daha gidersem deneyecem :)

      Sil