5 Mart 2016 Cumartesi

Mimmm

Evet bir mim daha geliyor. Bu mimin konusu da blog yazma ile ilgili. Bakalım sorular nelermiş?

Yakın Çevrenizde İnsanlara Blogunuzdan Bahsediyor musunuz?
Evet. Blog yazdığımı şu an a kadar gizleme ihtiyacı duymadım. Bloguma daha çok yaşadığım güncel olayları aktardığım için  herkese bahsedebiliyorum. Bana özel anları ise burada paylaşmıyorum.

Neden Blog Yazıyorsunuz?
Aslında daha önce bir kaç kez bunun cevabını vermiştim. Kağıt kalem ile tutmayı beceremediğim günlüğümü sanal ortamda tutmaya çalışıyorum. 3,5 senedir de istikrarlı bir şekilde devam ediyorum. Umarım uzun yıllar burada olurum.

İlk Yazınız ile Son Yazınız Arasında Ne Gibi Farklar Var?
Bence öyle aman aman farklar yok. Dışardan takip edenler belki daha iyi anlar. Ben şimdi dönüp ilk yazıma bakınca çok fark görmedim.

Blog Yazmak Normal Yaşantınıza Neler Kattı?
Gezmeyi, seyahat etmeyi çok severim. Blogumda da gezi yazılarına sık sık yer veririm. Blog yazmadan evvel daha yüzeysel gezerdim yani gezerken çevreme çok alıcı gözle bakmazdım. Blog yazmaya başladıktan sonra ise detayları yakalamaya başladım. Ayrıca daha iyi fotoğraf çeker oldum.

Yakın Arkadaşlarınıza Blog Yazmayı Önerir misiniz?
Hem de nasıl J Hatta bir kaç arkadaşıma ısrar ettim ama olmadı . Aaa bir dakika arkadaşlarımdan bir tanesi ısrarlarım sonucu blog açtı ama 2 yazı ile sonlandırdı. Keşke devam etseydi diyorum ama tabi insanın içinden gelmiyorsa yapacak bir şey yok.

Hangi Kaynaklardan İlham Alıyorsunuz?
Blog yazarken en büyük kaynağım aşık olduğum şehir İstanbul.

Diğer Blog Sahipleri ile İyi İletişim Kuruyor musunuz?
Blogger yazmaya başladıktan sonra takibe aldığım henüz yüz yüze görüşmediğim ama sosyal paylaşım sitelerinde arkadaş olduğum bazı bloggerlar oldu. Örneğin; Ness’in Kelebekleri (Nesrin), Hayat İzlerim, Kitap Sesleri (Özlem), Macera Kitabım (Özlem), Kedili Evin Tarzı (Havva)...Umarım görüşme şansı da yakalarız.

Rahatsız Olduğunuz Konular Var mı?
Evet var L Blogunda sürekli reklam yayınlayanlar okuma şevkimi kaçırıyor Maalesef o tip blogları takip etmek istemiyorum. Ayrıca yazdığımı doğru düzgün okumadan takipçi çekmek ya da yorum almak için yorum bırakanlara da sinir oluyorum. Mesela bir gün 10 sene evvel sinemada oynamış bir filmden bahsetmiştim. Filmi ben dvd den seyretmiştim. Neyse bir arkadaş bloguma gelmiş ve film için şu yorumu bırakmış “bu filmi ben de çok merak ediyorum, en kısa zamanda sinemaya gidicem” J O sinemaya gitti mi bilmiyorum ama ben onun bloguna hiç gitmedim onu biliyorum J

Şimdi gelelim kimleri mimlediğime;  eğer vakitleri olursa Ness’in Kelebekleri, Hayat İzlerim Kitap Sesleri ve Kedili Evin Tarzı...

11 yorum:

  1. Şiirlere yön veren İstanbul bloglarada yön verir olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Aynen öyle oluyor valla...İstanbul her yerde şiirlerde, şarkılarda, filmlerde ve tabi ki bloglarda :)

      Sil
  2. Evet ya görüşelim bir ara, nefis olur di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok isterim Özlem...Ayarlayalım bir buluşma.

      Sil
  3. Umarım uzun yıllar burada olurum demişsin Sevgili Gamze. Yürekten katılıyorum:) Gönül rahatlığıyla, severek takip ettiğim arkadaşlardan birisin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel oluyor iki çocukla ben gezemeyince gezen birileri vasıtasıyla onların gözünden gezmek ;)
    Çok güldüm son paragraftaki takipçine. Keşke yazıyı bi okusaymış ;)
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. :))filmi merak ediyormuş keşke DVD sini yollasaydın .
    Blog yazmak daha doğrusu dğzenli yazmak gerçekten zor, dışarıdan çok kolay gelebiliyor, ne var bende yazarım bir sürü takipçim olur diyenler ısa sürede vaz geçebiliyor :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Son yazınız efsane olmuş filmle illiği olan tebessüm ettim :) Blog maceranız umuyorum ki yıllar yıllar devam etsin Sevgilerle ....

    YanıtlaSil