6 Aralık 2016 Salı

Beşiktaş’ta Bir Gün

Geçtiğimiz hafta  arkadaşım Ayça ile buluştum. Beşiktaş’ta sabah erken saatlerde bir araya gelerek neredeyse tüm günü beraber geçirdik. İnsanın uzun süren dostluklara sahip olması çok güzel bir duygu. Ayça ile benim dostluğum tam 20 sene öncesine - lise yıllarına- dayanıyor. Biz o boğaza nazır, köklü geçmişe sahip okulda, Kabataş Erkek Lisesi’nde okuduk. İyi kötü bir sürü anı biriktirdik. Geçen zaman içinde  hayat şartlarından ötürü görüşemediğimiz dönemler de oldu ama bir araya gelince bunu hiç hissetmedik. O benim için hala lise yıllarımda ön sıramda oturan Ayça…

Ben buluşma vaktinden biraz daha önce Beşiktaş’a vardım. Havanın soğuk olması ve hafta içi bir gün olması dolayısıyla sokaklar sessizdi. Boş sokaklarda biraz dolaşarak fotoğraf çektim. Beşiktaş dokusu bozulmayan nadir semtlerden biri. Bu özelliğini çok seviyorum. Örneğin; çocukluğumda babamın eve kurabiye getirdiği 7-8 Hasan Paşa fırını hala yerinde duruyor.
Annemin turşularını çok sevdiği Soydan Turşucusu da işte orada…
Ya Beşiktaş ile özdeşleşen balık pazarı? Kim bilir kaç senedir misafirlerini ağırlıyor?
Ayça ile buluştuktan sonra kahvaltıcılar sokağına doğru yol aldık. Bloğunu severek takip ettiğim Lale Abla’nın önerisi üzerine Baykuş Cafe’ye gittik. Burada kahvaltı ve Ordu tostu siparişimizi verdik. Lale Abla Ordu tostunu çok övmüştü. Gerçekten dediği kadar varmış. Buraya sırf tost yemek için gidebilirim.
Kahvaltı sonrası başka bir mekanda kahvelerimizi içtik, sohbet ettik ve akşam saatlerine doğru kalabalıklaşmış olan Beşiktaş sokaklarından tekrar geçerek vedalaştık.  

7 yorum:

  1. Eski dostluklar bambaşka...
    Dediğin gibi ne kadar zaman girse de araya sanki hiç es vermemiş gibi devam ediyor...
    O tostta benim de aklım kaldı :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün İstanbul'a yolunuz düşerse tost benim ikramım olsun, sevgiler..

      Sil
  2. Ya ne kadar güzel yapmışsınız , eşim İstanbulda yaşadığı zaman anlatırdı hep turşucu dükkanlarını ,onların turşusu bir başka olurdu der hep ..
    Keyfiniz bol olsun canıım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım, ben de sana keyifli günler diliyorum...

      Sil
  3. Arkadasla, guzel bir gun gecirmek gibisi yok :) Her derde dava, ilac gibi geliyor insana.

    YanıtlaSil
  4. ordu tostu ay bundan yiyim tımams baykuş kafe :)

    YanıtlaSil