1 Mart 2013 Cuma

İstanbul'da Görkemli Bir Kule

Bir kule var İstanbul’un göbeğinde, yaklaşık 1500 senedir yedi tepeli bu güzel şehri seyrediyor. Bu kulenin adı Galata Kulesi. İstiklal Caddesinin kalabalığından sıyrılıp sol taraftan aşağı doğru inerseniz tüm görkemi ile sizi karşılıyor.

Galata Kulesi inşa edildiği 528 tarihinden  beri defalarca kez tadilat görmüş ve sonunda şimdiki görünümüne kavuşmuş. Yığma taş tekniği kullanarak yapılmış 69.90 metre yüksekliğindeki bu kuleyi boğazın dört bir yanından görebilirsiniz.
Galata'da bir ara sokaktan kulenin görünümü

Bu tabelada Galata Kulesi'nin fetih sonrası Osmanlı'ya teslimi anlatılıyor
Geçtiğimiz hafta sonu  havanın da güzel olmasını fırsat bilerek Galata Kulesi’ne gidip şöyle 360 derece bir İstanbul seyredelim dedik. Ancak kuleye vardığımız zaman gördüğümüz manzara feciydi. Sanki bütün İstanbul o gün Galata Kulesi’ne çıkmak istemiş J Kulenin önünde upuzun bir sıra vardı. Neyse girdik kuyruğa ve sıramızın gelmesini bekledik. Sonunda sıra geldi ve asansörle kısa bir yolculuğun ardından kulenin balkonuna adım attık. Haliç, Boğaz, tarihi yarımada ve bir çok İstanbul simgesi artık görüş açımızdaydı. Galata Kulesi’nden İstanbul manzarası gerçekten çok etkileyiciydi.
Önce Haliç tarafına göz gezdirdik. Ardından Eminönü, Yeni Cami ve Mısır Çarşısını selamladık. Daha sonra Topkapı Sarayı ve boğaziçini seyrettik .
Haliç Tarafi
Tarihi yarımada ve boğaz
360 derecelik turumuzu bitirmemiz ardından tekrar aşağıya indik. Galata Kulesi’ne özellikle akşam saatlerinde çıkmayı tavsiye ediyorum. Burası İstanbul’da gün batımı seyretmek için ideal yerlerden biri.

Galata Kulesi’nin avlusunda bir de tarihi bir çeşme bulunmakta. Bereketzade Çeşmesi olarak bilinen bu çeşme Lale Devri’nin en güzel örneklerinden biri.

6 yorum:

  1. Müthiş, şahane.
    İstanbul'lu arkadaşlar sayesinde İstanbul özlemimi gideriyorum. Çok güzel fotoğraflar.
    Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler.İstabul'a geldiğiniz zaman sizi de seve seve gezdirebilirim.Kendinize iyi bakın...

    YanıtlaSil
  3. Çok istememe rağmen gitmek kısmet olmadı fotolar süper paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. İnşallah en kısa zamanda gidersiniz Hanife Hanım.Özellikle bahar aylarında gitmeyi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Galata Kulesi ve çevresi bizim de ailecek severek gezdiğimiz yerlerden . Sitenizi çok beğendim.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim.Ben de Galata Kulesi civarını hem gündüz hem de gece çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil