Yoğurdu nasıl yaptığımıza gelince; 1 lt sütü iyice kaynatıp üstünü kaymak tutturuyoruz ardından parmağın dayanacağı sıcaklığa kadar soğutuyoruz. Sonra içine 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kalınca bir battaniye ile sardıktan sonra kaloriferin altına yerleştiriyoruz. 5 saat sonra yoğurt artık kontrole hazırdır.
5 saat sonra kontrol ettiğimde sevinerek yoğurdun tuttuğunu gördüm J Hemen buzdolabına kaldırdım (bu esnada tencere sarsılmamalı) ve 1 gün beklettikten sonra ailece afiyetle yedik.
Not: Yoğurdun daha lezzetli olması açısından ben yoğurdu güveç kapta mayaladım.
Ben şuan çalışıyorum o yüzden yapamıyorum.En yakın zamanda bende evde kendi yoğurdumu mayalıycam.Tarifin için teşekkürler ellerine sağlık.....
YanıtlaSilBen de bir aydır yoğurdumu kendim yapıyorum. Çokta güzel oluyor. Alışınca çok kolay.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Evet alışınca daha dışardan yoğurt almak istemiyor insan.
YanıtlaSilGüveçte mayalamak ne hoş fikir :)
YanıtlaSilYoğurt güveçte mayalanırsa daha iyi tutarmış.Ben de deneyiverdim :)
Sil