14 Mayıs 2019 Salı

Amalfi ve Güzel Ravello


Seyahatimiz, İtalya’nın Paskalya tatiline denk geldiği için trafiğin gazabına uğrayıp Amalfi’ye 2 saat gecikmeli olarak vardık.

Amalfi, tam bir tatil şehri. Henüz hava sıcaklığı yeterli derecelere ulaşmamasına rağmen plaj, güneşlenen ve denize giren insanlarla doluydu.
Ana meydanı ise Dome katedrali, tarihi çeşme ve küçük cafelerle donatılmış cıvıl cıvıl, şirin bir meydan.
Eğer deniz ürünleri ile aranız iyiyse burası yeme içme bakımından bir cennet. Her yerde küçük balıkçılar var ve bu balıkçılarda kızartılmış deniz ürünleri külahta satılıyor. Böylece vakit kaybı olmadan bir yandan gezip bir yandan da karnınızı doyurabilirsiniz. Biz de aynen öyle yaptık. İçi kalamar, karides ve balık dolu külahlarımızı elimize alarak hem karnımızı doyurduk hem de Amalfi’yi keşfettik.
Akabinde tarihi pastanesi Andrea Pansa’da tatlı molası verdik.
Pastanenin favori ürünü ise Delizia Al Limone isimli tatlı. Bence ortalama lezzette bir tatlıydı.
Amalfi sonrası ise Ravello’ya doğru yola çıktık. Ah Ravello… Sanırım tatil boyunca en sevdiğim yer burası oldu. Küçük bir dağ kasabası.
Kasabanın girişinde yer alan Villa Rufolo muhteşem güzellikte bir manzara vaadediyor.
Ayrıca bahçesi de görülmeye değer.
Kasabanın meydanı da çok güzeldi. Amalfi kıyılarının en hoş ürünlerini buradaki dükkanlarda bulduk. Keşke biraz daha vaktimiz olsaydı da buranın tadını daha iyi çıkarabilseydik ama yazımın başında bahsettiğim gibi yoğun trafik programımızı etkiledi maalesef.
Son olarak limonlu dondurmalarımızı alıp Amalfi kıyıları ile vedalaştık.
Yolu Amalfi Kıyılarına Düşeceklere Notlar;
*Biz Amalfi turu satın alarak kara yolu ile kasabaları gezdik. Eğer karayolu ile gezecekseniz yolların çok virajlı ve dar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
*Bir güne hem Sorrento hem Positano hem de Amalfi ve Ravello sığdırmak zor olabiliyor. Sadece Amalfi ve Ravello’yu tercih etmek daha yerinde bir karar olabilir.
*Ravello'ya giderseniz mutlaka Villa Rufolo'ya uğrayın derim. Burada nefis manzara fotoğrakları çekebilirsiniz. Giriş ücretli. (7 Euro)
*Yine buralarda limona dair her şeyi bulabilirsiniz. Limoncello, limonlu sabunlar, şekerler, çikolatalar..vs

13 yorum:

  1. Balık ürünlerine bayılırım, külahta verilmesi ne hoş fikir olmuş, afiyetler olsun :) Dar vakitte olsa oraların havasını soluyup yeni yerler hakkında fikir edinmek ne kadar güzel :)

    YanıtlaSil
  2. ah amalfi yaaa hayalim görmek bakalım hatta diyom insan orda yaşasaaa yanii :) ravello pekii :) ay dedin ya viraj beni en çok ürküten o. virajda çok midem bulanıyoo yaaa yemyeşil oluyom off :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yanına çubuk kraker, limonlu şekerler filan alırsın Deep. Ya da deniz yolu ile gidersin.Napoli'den Amalfi'ye de feribot var.

      Sil
  3. baak amaaa son yazısımaaa hihihi :)

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar çok güzel ama en güzeli balık. Tam benlik :)
    Bir de e-mail aboneliği ve izleme butonu koyarsan daha rahat takip edebiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleme butonu var aslına sayfada çıkmıyor mu acaba?

      Sil
  5. Fotoğraflar eşliğinde güzel bir tanıtım olmuş. Fotoğraflar da çok güzel duruyor.

    YanıtlaSil
  6. harika bir yer gerçekten. keşke gitsem :)

    YanıtlaSil
  7. Deniz ürünü dolu o külahlar öyle nefis görünüyor ki! :)

    YanıtlaSil