24 Mayıs 2019 Cuma

Hisse-i Şayia ve Zihni Göktay


Nefesimi tutarak seyrettiğim ve ellerim kızarana kadar alkışladığım iki tiyatro oyuncusu var. Bunlardan biri Yıldız Kenter. Sanatçıyı yıllar evvel yalnızca bir kez seyretmiş ve sahnedeki duruşuna ve oyunculuğuna hayran olmuştum. Sonra yeniden seyretmek nasip olmadı. Diğer oyuncu ise Zihni Göktay. Onu da uzun süre önce Lüküs Hayat oyununda seyretmiş ve çok beğenmiştim. Ancak daha sonraları tiyatroya gitmeyi biraz ihmal ettiğimden başka bir oyununu seyredemedim. Bu senenin başında şehir tiyatrolarının programına baktığımda ustanın iki oyunda yer aldığını gördüm. İlk tercihim Cibali Karakolu oldu. Ancak oyun günleri ile benim programım bir türlü uyuşmadığı için gidemedim. Bunun yerine Hisse-i Şayia isimli oyuna bilet aldım.

İtalya tatili öncesi ailece Hisse-i Şayia isimli oyunu seyrettik. Oyun cumhuriyet öncesi yazılmış çok eski oyunlarımızdan biri. Hatta cumhuriyet döneminde Atatürk’ün seyrettiği ilk oyun diye geçiyor. Baş rollerde Zihni Göktay ve Hikmet Körmükçü yer alıyor. Başından sonuna tüm oyunu keyifle seyrettim. Tabi ki Zihni Göktay’a da bir kez daha hayran oldum. Oyuna tartışılamaz derecede büyük bir katkısı vardı. Şu an şehir tiyatrolarında sezon kapandı. Eğer oyun seneye bir kez daha sahnelenirse kesinlikle tavsiye ederim.

9 yorum:

  1. ooo eskilere takılmışsıın iyilermiş aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu iki sanatçıya hayranım. Oyunu izlemedim, buralar tiyatroya gitmek isteğim var. Oyunlara bakıp evdekilere süpriz yapayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehir tiyatroları yaz tatiline girdi. Ancak özel tiyatrolarda güzel oyunlar vardır mutlaka. Şimdiden iyi seyirler...

      Sil
  3. notumu aldım. teşekkürler paylaşım için Atatürk'ün ilk seyrettiği işk oyun olması ile ayrıca gönlümü fethetti bile.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah oyun Ankara'da sahnelenir ve seyredersiniz.

      Sil
  4. Ankara da olsa kaçırmazdım herhalde :(

    YanıtlaSil
  5. Ne iyi olmuş, keyifle izlemişsin :)

    YanıtlaSil