31 Ağustos 2018 Cuma

Pera Palace,İstanbul Modern ve Galata


Geçtiğimiz haftalarda bir Pazar gününü anne kız günü yaptık ve kahvaltı sonrası Beyoğlu’na doğru yol aldık. Önce Pera Palace’ta kahve molası verdik. Otelin asıl pastanesi tadilatta olduğu için bahçesinde geçici bir pastane oluşturmuşlar. Orada püfür püfür rüzgar eşiliğinde - ki dışarda hava inanılmaz sıcaktı- kahvemizi içtik ve günün planını yaptık.
Kahve sonrası 50 metre ilerdeki İstanbul Modern’in önündeydik. İstanbul Modern geçici bir süre Beyoğlu’nda misafirlerini ağırlıyor. Biz gittiğimizde 3-4 farklı sergi vardı. Bazı sergileri sıkıcı bulsam da kimileri gerçekten ilgi çekiciydi. İşte sergilerden bazı fotoğraflar…
Sergi gezisinin ardından Galata’ya doğru yürüdük. İstanbul’un her yerinde olduğu gibi burada da epey turist yoğunluğu vardı. Dolayısıyla satılan eşyalar da turistlere hitap eder olmuş. Sabunlar, peştamaller…vs. Yine de dükkanları, araya sıkıştırılmış butikleri ve cafeleri ile eğlenceli bir semt Galata.
Galata Kulesi’ne varıp bir kez daha kuleye hayranlıkla baktıktan sonra ise İstiklal Caddesi’ne geri döndük.
Otantik’e uğrayarak yediğimiz bol hamurlu yiyeceklerle kilomuza kilo kattık
J
Uzun süredir anne kız böyle bir gün yapmamıştık,  o yüzden ikimiz de geçen günden mutlu eve döndük.

5 yorum:

  1. oh nefis bence de ideal bir gün, pera, modern, otantik, galata. galata istanbulda en sevdiğim yer, büyükada ile birlikteee :)

    YanıtlaSil
  2. Ne iyi yapmışsınız Gamze ♥

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğimdir anne kız günleri :) Galata civarında ne çok gezilecek yer var,insanın gözü kalıyor heryerde :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil