20 Ağustos 2018 Pazartesi

Son Olarak Stocholm


Gezimizin son 2 gününü Stocholm’de geçirdik. Stockholm Baltık denizi kıyısında güzel ve kozmopolit bir şehir.

Stocholm’ü gezmeye ilk önce belediye binasından başladık.
Ardından en meşhur yeri Gamla Stan’a geçtik. Stocholm çok sayıda adadan oluşuyor. Gamla Stan da bu adalardan biri. Rengarenk evlerden oluşan eski şehir merkezinin fotoğrafı aşağıda yer almakta.
Bu da gündüz görüntüsü…
Gamla Stan’a çok yakın başka bir adada ise seyir terası bulunuyor. Gitmişken o seyir terasına da çıkalım ve manzarayı seyredelim dedik.
Daha sonra tekrar merkeze dönerek Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüdük.
Hediyelik eşya dükkanlarını gezdik. Satılan her şeyin pahalı olduğunu söylememe gerek yok sanırım J
Son olarak da şehrin en eski cafesinde kahve molası verdik. Yörenin en meşhur tatlıları olan tarçınlı çöreği ve kahveli Hindistan cevizli toplarını denedik.
Böylece 8 günlük dolu dolu geziyi sonlandırdık.  İskandinav ülkelerine gitmek isteyenlere bazı tavsiyeler…

*** Biz yaz döneminde gittik. Hava gayet iyiydi. Tüm tatil boyunca üzerime ince bir hırka dahi almadım. Sıcaklık 25-29 derece arasındaydı. Sanırım küresel ısınmadan bu ülkeler de nasibini almaya başladı. O yüzden eğer yaz dönemi gidecekseniz kalın giysileri abartmayın.

*** 3 ülke de pahalı. Her ülkenin para birimi farklı. Dolayısıyla gitmeden evvel burada para birimini çevirtirseniz iyi olur. Yoksa orada kur farkı yaşayabilirsiniz.

*** Doğa çok güzel, şehirler çok güzel..Şehirler yürüyerek gezilebilir.Toplu taşıma kullanmaya lüzum olmuyor.

***Mutfağı?? Pek mutfağı yok, denk geldiğiniz yerde bişiler atıştırabilirsiniz. Çeşmeden akan su içilebiliyor.

Seyahatle ve keşifle kalın…

4 yorum:

  1. Yürüyerek gezebilme imkanı çok güzelmiş :) Karnınız değil gözünüz doydu anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  2. Biz 11-19 Ağustos arasında gittik, yeni döndük yani:) Fiyortlarda, ısı 12 derece idi, Bergen'de 14-15 derece idi burada kışın giydiğimiz kabanları giymemize rağmen çok üşüdük. O yüzden bir tane de olsa kalın bir şey almakta fayda var. Biz hiç nakit para kullanmadık her yerde kredi kartı geçiyor sadece kart kullandık. Para çevirmeye gerek olmuyor hatta bazı yerlerde nakit bile geçmiyor. Suların içilebilir ve lezzetli olması müthişti. Çok güzel bir gezi yazısı olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok kötü.Demek ki havanın güzel olması bizim şansımızmış.Tüm tatil boyunca fiyortlar dahil askılı elbise ile dolaştım😊 Teşekkür ederim güzel yorumunuz için...

      Sil